Ajax pakt de hoofdprijs voor Martínez

Reacties

De transfer is helemaal rond. Lisandro Martínez verruilt Ajax voor Manchester United en tekent voor vijf jaar bij de Engelse topclub. De Amsterdammers ontvangen een vaste transfersom van 54 miljoen euro voor de 24-jarige Argentijn. Een bedrag dat door bonussen op kan lopen tot liefst 64 miljoen euro.

Ajax pakt de hoofdprijs voor Martínez
© Pro Shots

Martínez kwam drie jaar geleden voor zeven miljoen euro over van het Argentijnse Defensa y Justicia en ontwikkelde zich in Amsterdam flink door. Een paar weken geleden meldde Arsenal zich als eerst voor de verdediger met een bod van 25 miljoen euro. Dit werd van de hand gewezen, waarna een transferspel tussen Arsenal en Manchester United losbarstte.

Ajax wilde Martínez, die in Amsterdam nog een contract tot medio 2025 had, dan ook niet laten gaan, maar zag de biedingen oplopen. Bovendien gaf de speler zelf bij de clubleiding aan graag te willen verkassen naar Premier League.

Martínez zal zo spoedig mogelijk aansluiten bij de selectie van Erik ten Hag, die momenteel een oefentrip door Azië en Australië aan het maken is.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Lisandro Martínez
Meer over Lisandro Martínez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.