Ajax, Oranje en Leeuwinnen flink vertegenwoordigd bij NOC*NSF-nominaties

Reacties

Sportkoepel NOC*NSF heeft zondagavond onder meer de nominaties voor de titels Sportman, Sportvrouw en Coach van het Jaar bekendgemaakt. Daarbij is volop erkenning voor enkele bijzondere prestaties uit de voetballerij.

Ajax, Oranje en Leeuwinnen flink vertegenwoordigd bij NOC*NSF-nominaties
© Pro Shots

Voor de titel van Sportman van het Jaar is Virgil van Dijk namelijk een van de vijftien genomineerden. De aanvoerder van het Nederlands elftal maakt met Oranje ook kans op de prijs voor Sportploeg van het Jaar, een prijs waar ook Ajax en de Oranje Leeuwinnen kans op maken. Ook de trainers van die drie teams krijgen erkenning: bondscoaches Ronald Koeman en Sarina Wiegman én Ajax-trainer Erik ten Hag zijn genomineerd voor de titel Coach van het Jaar.

Van Dijk won dit jaar de Champions League met Liverpool en was als aanvoerder het gezicht van de wederopstanding van het Nederlands elftal van Koeman. Wiegman en de Leeuwinnen werden afgelopen zomer tweede op het WK in Frankrijk, terwijl Ajax en Ten Hag indruk maakten door de landstitel te pakken en (vooral) door de halve finale van de Champions League te bereiken.

De awards worden op woensdag 18 december bekendgemaakt tijdens het NOC*NSF Sportgala.

Alle nominaties:

Sportman van het Jaar: Kiran Badloe (windsurfen), Roel Boomstra (dammen), Matthijs Büchli, Harrie Lavreysen, Jan-Willem van Schip (alledrie baanwielrennen), Virgil van Dijk, Noël van 't End (judo), Michael van Gerwen (darts), Thomas Krol, Patrick Roest, Kai Verbij (alledrie schaatsen), Steven Kruijswijk, Mathieu van der Poel (beiden wielrennen) en Max Verstappen (autosport).

Sportvrouw van het Jaar: Sifan Hassan (atletiek), Laura van Ruijven, Suzanne Schulting (beiden shorttrack), Irene Schouten, Ireen Wüst (beiden schaatsen), Annemiek van Vleuten (wielrennen) en Kirsten Wild (baanwielrennen).

Sportploeg van het Jaar: teamsprint mannen, koppelkoers vrouwen (beiden baanwielrennen), Nederlands elftal vrouwen, Nederlands elftal mannen (beiden hockey), ploegachtervolging mannen (schaatsen), Nederlands team (korfbal), mannenteam MXGP (motorcross), mannen dubbelvier (roeien), Ajax, Nederlands elftal vrouwen, Nederlands elftal mannen (alledrie voetbal) en Jumbo-Visma (wielrennen).

Coach van het Jaar: Alyson Annan (hockeyvrouwen), Hugo Haak (baanwielrennen), Erik ten Hag, Ronald Koeman, Sarina Wiegman (alledrie voetbal), Aaron McIntosh (windsurfen), Eelco Meenhorst (roeien), Jac Orie (schaatsen), Jeroen Otter (shorttrack), Addy Ruiter (atletiek) en Dennis Sporrel (rolstoeltennis).

Paralympische sporter van het Jaar: Liesette Bruinsma, Chantalle Zijderveld, Rogier Dorsman (alledrie para-zwemmen), Diede de Groot, Aniek van Koot/De Groot (beiden rolstoeltennis), Ronald Hertog, Ranki Oberoi (beiden para-atletiek), Jeroen Kampschreur (para-alpine skiën), Jetze Plat (paracycling en -triatlon), Kelly van Zon (para-tafeltennis), Nederlands team vrouwen (rolstoelbasketbal), Tim de Vries, Vincent ter Schure/Timo Fransen en Tristan Bangma/Patrick Bos (paracycling).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.