Ajax-opponent Marco Reus: simpelweg gelukkig op weg naar schitterende mijlpaal

Reacties

Marco Reus heeft zijn hart verbonden aan Borussia Dortmund. Hoewel de 32-jarige middenvelder annex aanvaller in het verleden regelmatig de kans had om te vertrekken, koos hij iedere keer weer voor zijn geliefde club. En daar heeft hij geen spijt van.

Ajax-opponent Marco Reus: simpelweg gelukkig op weg naar schitterende mijlpaal
© Pro Shots

In 2012 verruilde Reus Borussia Mönchengladbach voor Dortmund, waardoor hij nu bijna tien jaar onder contract staat bij Die Schwarzgelben. In gesprek met de Duitse tak van ESPN laat de Dortmund-aanvoerder weten dat hij in het verleden meermaals is benaderd door andere grootmachten. 'En natuurlijk denk je erover na als een topclub zich meldt, maar ik heb al mijn beslissingen vanuit het hart genomen. En ik voel me hier gewoon het meest op mijn gemak.'

Dat laatste blijkt ook wel uit de cijfers. De blessuregevoelige Reus heeft door de jaren heen immers fraaie statistieken verzameld. In de Bundesliga heeft hij de grens van honderd treffers al geslecht en behoort hij tot de topvijf clubtopscorers aller tijden. Het zou zelfs heel goed kunnen dat Reus als zijn contract medio 2023 afloopt in zijn eentje topscorer aller tijden is (zie tabellen).

Topscorers aller tijden van Dortmund

Speler Duels Goals
1. Manfred Burgsmüller 252 158
2. Michael Zorc 571 158
3. Lothar Emmerich 249 148
4. Timo Konietzka 191 145
5. Marco Reus 329 143

Toch zijn het voor de 47-voudig international niet die statistieken die hem zo'n goed gevoel geven. 'Spelen voor tachtigduizend fans, dat is iets waar ik niet zonder kan', verwijst hij naar het publiek en de befaamde Gelbe Wand. 'Daarom is het ook nooit moeilijk geweest om hier te blijven.'

Uitgerekend de aanvoerder en het huidige boegbeeld vertolkte in het vorige duel met Ajax een ongelukkige rol. Hij kopte de openingstreffer in zijn eigen doel. Woensdag wacht de return in de voetbaltempel die Reus zo liefheeft. Door de afwezigheid van Erling Haaland zal er vooral naar Reus gekeken worden.

Bundesliga-topschutters Dortmund

Speler Duels Goals
1. Manfred Burgsmüller 224 135
2. Michael Zorc 463 131
3. Lothar Emmerich 183 115
4. Stéphane Chapuisat 218 102
5. Marco Reus 222 101

Spelersprofiel

M. Reus


Geboortedatum:
31 mei 1989
Leeftijd:
34
Geboorteplaats:
Dortmund
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
71 kg
Huidige club:
Borussia Dortmund
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.