Ajax-opponent Getafe herstelt zich na bekervernedering

Getafe heeft de rug gerecht na de gênante bekeruitschakeling van vorige week tegen het nietige Badalona. De ploeg van José Bordalás, over ruim een maand tegenstander van Ajax in de Europa League, werkte in de derby met Leganés aan het zelfvertrouwen.

Leganés
Leganés
0 - 3
Getafe
Getafe

De burenruzie tussen Leganés en Getafe is een unieke wedstrijd in Spanje: het is de enige wedstrijd die op alle vier de niveaus van het Spaanse profvoetbal werd afgewerkt. Na drie nederlagen op rij, waarvan twee in La Liga en de al eerder aangehaalde zeperd in het toernooi om de Copa del Rey, kon Getafe wel weer een succesje gebruiken. Leganés bleek daarvoor de ideale tegenstander te zijn.

Al na een halfuur was de wedstrijd in het Estadio Municipal de Butarque gespeeld. Getafe kwam in de twaalfde minuut op voorsprong via een rake kopbal van Leandro Cabrera en ook Allan Nyom ('21) was trefzeker met het hoofd. Toen Jaima Mata er na een vlijmscherpe counter 0-3 van maakte, hing Leganés in de touwen. Een comeback van de thuisploeg, die met tien man eindigde vanwege een rode kaart voor Rubén Pérez in blessuretijd, zat er geen moment in.

Door de zege stijgt Getafe twee plaatsen en staat het nu vijfde in La Liga. Real Sociedad en Valencia kunnen de ploeg van Bordalás later dit weekend echter weer inhalen. Leganés staat voorlaatste en heeft drie punten meer dan hekkensluiter Espanyol.