Ajax op Rapport: Schuurs weer onvoldoende in de Champions League

Reacties

Ajax won dinsdag met 1-2 van FC Midtjylland, maar oogde defensief zeer kwetsbaar. Centrale verdedigers Perr Schuurs en Lisandro Martínez maakten in Denemarken geen goede beurt.

Ajax op Rapport: Schuurs weer onvoldoende in de Champions League
© Pro Shots
FC Midtjylland
FC Midtjylland
1 - 2
Ajax
Ajax

Schuurs blijft in de Eredivisie weliswaar op de been, maar heeft het in de Champions League duidelijk een stuk moeilijker. Dat bleek ook dinsdagavond weer. De mandekker kreeg nauwelijks grip op de aanvallers van Midtjylland en werd na een uur afgelost door Edson Álvarez.

Omdat Daley Blind doorschoof naar het middenveld, mocht Martínez weer eens opdraven in de Ajax-verdediging. De Argentijn speelde net als Schuurs echter erg ongelukkig. De twee verdedigers scoorden een ruime onvoldoende, overigens net als aanvaller Quincy Promes. De linksbuiten zit in een vormcrisis en komt daar maar niet uit.

De beste Ajacied volgens het VI-rapport was aanvoerder Dusan Tadic. De aanvaller leek de ontmoeting met Midtjylland eigenlijk te moeten missen, maar kon toch ingevlogen worden en was erg belangrijk voor zijn ploeg. Davy Klaassen, uitblinker tegen Liverpool en Atalanta Bergamo, viel sterk in.

De cijfers van Ajax tegen FC Midtjylland:
Onana 6
Mazraoui 6
(77. Klaiber)
Schuurs 4
(60. Alvarez 5,5)
Martinez 4,5
Tagliafico 5
Gravenberch 5,5
Blind 5
Ekkelenkamp 4,5
(46. Klaassen 6,5)
Antony 6,5
(90. Traore)
Tadic 7
Promes 4
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.