Ajax op Rapport: Antony troeft Haller af in groepsfase

Reacties

Antony is in de VI-overzichten de best beoordeelde Ajacied in de groepsfase van de Champions League. De 21-jarige Braziliaan noteert een gemiddelde van 7,70.

Ajax op Rapport: Antony troeft Haller af in groepsfase
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 2
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

Dinsdagavond tegen Sporting Portugal verzorgde de Braziliaan vlak voor rust de 2-1, na een kolderieke fout in de defensie van de bezoekers. Antony kreeg een 7, waarmee hij wel zijn meerdere moest erkennen in Lisandro Martínez en Ryan Gravenberch, die met een 7,5 werden beoordeeld.

In het algemeen klassement is Antony echter de nummer één. De dribbelaar blijft Sébastien Haller (7,67) zeer nipt voor. De Ivoriaanse international maakte precies de helft (tien) van de treffers van Ajax (twintig) in de groepsfase. Het podium wordt gecompleteerd door Jurriën Timber met een 7,63.

Onderstaand overzicht bevat alleen de Ajacieden die in meer dan de helft van de wedstrijden een beoordeling hebben gekregen. Remko Pasveer sluit de rij met een nog altijd fraaie 6,70. De sluitpost kreeg een onvoldoende (5) in de eerste ontmoeting met Sporting Portugal. Laten we dat criterium helemaal los, dan is Mohamed Daramy de rodelantaarndrager met zijn 5 tegen Besiktas.

Koploper Antony sleepte vijf beoordelingen in de wacht: een 9, een 6, een 9, een 7,5 en dinsdag dus een 7. De Braziliaan drukte nadrukkelijk zijn stempel op de ontmoeting met Sporting. Geen Ajacied had dinsdag zo'n hoog succespercentage qua passing (97) als Antony, die tevens de meeste doelpogingen (zes) verzorgde, de meeste balcontacten in de vijandige 'zestien' noteerde (zeven) en de meeste geslaagde dribbels (twee) liet aantekenen.

Alle VI-gemiddeldes:

Speler Gemiddelde
Antony 7,70
Sébastien Haller 7,67
Jurriën Timber 7,63
Lisandro Martínez 7,42
Dusan Tadic 7,40
Ryan Gravenberch 7,25
Edson Álvarez 7,20
Noussair Mazraoui 7,17
Daley Blind 7,10
Steven Berghuis 7,00
Remko Pasveer 6,70
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.