Ajax ook in financieel opzicht bezig aan historisch jaar

Reacties

Niet alleen in sportief, maar zeker ook in financieel opzicht is Ajax bezig aan een opzienbarend Europees seizoen. Met het bereiken van de halve eindstrijd bedragen de Champions League-inkomsten nu al ongeveer negentig miljoen euro.

Ajax ook in financieel opzicht bezig aan historisch jaar

Het halen van de halve finale levert Ajax in één klap een bonus van twaalf miljoen euro op. Rekenen we alle bedragen mee, dan flirten de Amsterdammers met de grens van negentig miljoen euro aan Champions League-gerelateerde omzet.

Overigens levert een eventuele plek in de finale vijftien miljoen euro op. Bij een eindzege komt daar nog 7,5 miljoen euro bij (de bonus voor de triomf an sich plus de premie voor het deelnemen aan de strijd om de Europese Super Cup).

In dit artikel leggen we uit hoe het precies zit met alle inkomstenbronnen:

Begin dit seizoen wist Ajax zich al verzekerd van een bedrag van circa 42,5 miljoen euro. Dat bedrag was gebaseerd op de startpremie die alle deelnemers krijgen, de miljoenen die de Amsterdammers krijgen op basis van de nieuwe UEFA-coëfficiëntenlijst voor clubs, de marketpool voor verkochte uitzendrechten per land en de recettes van de drie thuisduels met AEK Athene, Benfica en Bayern München.

In de halve eindstrijd stuit Ajax op Manchester City of Tottenham Hotspur.

INKOMSTEN AJAX UIT CL

Inkomstenbron Bedrag
Startpremie 15,25 miljoen
Coëfficiëntenlijst 18,836 miljoen
Market pool 2,5 miljoen
Recettes 10 miljoen
Prestatiepremies 42,8 miljoen
Totaal 89,386 miljoen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.