Ajax Onder-19 ontsnapt in München na bliksemstart in Youth League

Ajax Onder-19 heeft de goede start van de Youth League geen vervolg gegeven. Twee weken na de zege op AEK Athene werd op de valreep een punt gepakt tegen de beloftes van Bayern München (2-2).

Ajax Onder-19, dat het Youth League-avontuur was begonnen met een eclatante 6-0 zege op de leeftijdsgenoten van AEK Athene, had dinsdagmiddag al snel een voorsprong te pakken. Na twee minuten zette Noa Lang op aangeven van Victor Jensen de 0-1 op het scorebord. Het paste bij de sterke openingsfase van de ploeg van trainer John Heitinga.

Bayern München zette daar enkele kansen tegenover. Maar pas na bijna een uur kwam de partij ook wat de score betreft in evenwicht, op een moment dat Ajax het heft in handen had. Centrale verdediger Lars Lukas Mai tekende met een kopbal na een corner van Angelo Stiller voor de 1-1.

Daarmee was het leed nog niet geleden voor Ajax. De treffer van Meritan Shabani zorgde ervoor dat de Amsterdamse beloftes in de laatste twintig minuten op zoek moesten naar de gelijkmaker. Bayern, dat de Youth League was begonnen met een kansloze 3-0 nederlaag tegen Benfica, ging in de laatste minuut door de knieën. De naar voren gedirigeerde verdediger Sven Botman voorkwam een nederlaag voor de Amsterdammers.