Ajax Onder-19 vernedert AEK-jeugd bij start Youth League

Reacties

Ajax Onder-19 is met een ruime zege begonnen aan de UEFA Youth League. De formatie van trainer John Heitinga kende geen enkele moeite met de leeftijdsgenoten van AEK Athene: 6-0.

Ajax Onder-19 vernedert AEK-jeugd bij start Youth League

Dat het een gemakkelijke middag zou worden voor Ajax Onder-19 bleek al na zes minuten toen Jurgen Ekkelenkamp vanaf zijn eigen helft ongestoord een meter of vijftig mocht doorlopen. De middenvelder speelde af op Nicolas Kühn, die wegdraaide en de 1-0 binnenschoof.

Ajax hield vervolgens de controle en kwam twintig minuten na de openingstreffer op 2-0. Ché Nunnely kreeg de bal voor zijn voeten en haalde vanaf de rechterkant hard uit. De derde treffer volgde nog voor rust door Victor Jensen, die het eindstation was van een goede Amsterdamse aanval.

In de tweede helft deelde AEK wat speldenprikjes uit, maar was het Ajax dat scoorde. Eerst via invaller Sontje Hansen op aangeven van Kühn en niet veel later profiteerde Sergino Dest, tevens invaller, van een enorme fout van de Griekse doelman. De sluitpost tastte mis bij een diepe bal, waardoor Dest oppikte en raak schoot in het lege doel: 5-0. In de slotfase maakte de vijftienjarige Naci Ünüvar als invaller zijn debuut in de Youth League en bepaalde de eindstand op 6-0 door een strafschop te benutten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de Youth League zijn de jeugdteams van de Champions League-deelnemers aan dezelfde ploegen gekoppeld als in het toernooi van de senioren. Alleen de groepswinnaar kwalificeert zich rechtstreeks voor de achtste finales van het toernooi. De nummer twee van de groep neemt het op tegen een extra instromende ploeg uit het zogenoemde 'kampioenenpad', waarin de jeugdkampioenen van de 32 hoogstgeplaatste landen op de coëfficiëntenlijst strijden voor acht plekken bij de laatste zestien van de Youth League.

Om 18.55 is de aftrap tussen Ajax en AEK in de groepsfase van de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ajax won in 2002 voor het laatst zijn openingsduel in Champions League
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.