Ajax neemt wraak op Feyenoord en blijft aan kop

Ajax heeft zondag wraak genomen op Feyenoord in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De ploeg van trainer Danny Schenkel won op De Toekomst en bleef zo aan kop. FC Twente en PSV boekten eveneens een zege en hijgen de Amsterdamsen in de nek.

Ajax
Ajax
2 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Begin oktober speelden de vrouwen van Ajax en Feyenoord voor het eerst tegen elkaar. De club uit Rotterdam won toen onder toeziend oog van ruim tweeduizend supporters met 4-1. Zondag werd De Klassieker bij de vrouwen een prooi van Ajax, dat daardoor aan kop bleef in de Eredivisie. Het verschil werd pas na rust gemaakt.

Ajax kreeg al vroeg in de tweede helft een penalty, die werd benut door Romée Leuchter. De aanvaller was met de openingstreffer belangrijk voor de ploeg van trainer Danny Schenkel en maakte kort na de 1-0 ook de 2-0. Sherida Spitse stuurde haar weg met een steekpass, waarna Leutcher met een diagonaal schot in de verre hoek de score verdubbelde. Zo werd de eindstand bereikt in Amsterdam.

Excelsior
Excelsior
1 - 9
FC Twente
FC Twente

Feyenoord zakte door de nederlaag van plek twee naar plek vier, mede doordat FC Twente snoeihard uithaalde tegen Excelsior. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong via Sabrine Ellouzi, maar had daarna heel weinig in de melk te brokkelen. Twente gaf al snel het antwoord via Anna-Lena Stolze en kwam via een vrije trap van Marisa Olislagers op 1-2. In de tweede helft liep Twente uit naar een monsterscore. Fenna Kalma (3), Kayleigh van Dooren, Caitlin Dijkstra, Lotje de Keijzer en opnieuw Stolze.

PSV
PSV
2 - 1
ADO Den Haag

PSV hield aansluiting op Ajax en Twente door met een klein verschil te winnen van ADO Den Haag. De ploeg uit Eindhoven kwam halverwege de eerste helft op voorsprong dankzij Desiree van Lunteren. In het laatste kwartier van de wedstrijd moest PSV door met tien nadat Melanie Bross de tweede gele kaart pakte, maar de thuisploeg verdubbelde daarna wel de score via Esmee Brugts. Kort daarvoor miste Gwyneth Hendriks een penalty namens ADO. In de extra tijd mocht ze nog eens aanleggen en deze keer scoorde Hendriks wel: 2-1.