Ajax ten koste van Jong Ajax naar halve finale, bekerstunt Feyenoord

Reacties

De vrouwen van Ajax en Feyenoord hebben donderdagavond de halve finale bereikt van de KNVB-beker. Ajax versloeg Jong Ajax tijdens een intern onderonsje op De Toekomst (1-5) en de Rotterdamse dames rekenden op Varkenoord verrassend af met FC Twente (3-0).

Ajax ten koste van Jong Ajax naar halve finale, bekerstunt Feyenoord
© Pro Shots

Omdat de KNVB een bekerfinale tussen Ajax en Jong Ajax wilde voorkomen werden de beloften van de Amsterdammers bij de loting voor de kwartfinales gekoppeld aan de hoofdmacht. Dat leverde dus een opmerkelijk affiche op richting de halve finale.

De wedstrijd was na ruim een kwartier al beslist: Romée Leuchter scoorde twee keer binnen een minuut en zorgde daarmee voor een 0-2 ruststand. Leuchter kroonde zich dankzij haar doelpunten tot topscorer aller tijden bij de Ajax Vrouwen: tachtig goals. De Oranje Leeuwin maakte na een klein uur vanaf elf meter ook de 0-3. Danique Tolhoek en Danique Noordman pikten nog een goal mee en Jong Ajax redde de eer via Mirte van Koppen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekerstunt
Feyenoord verraste FC Twente, de koploper in de Eredivisie en bekerhouder, en boekte een ruime zege in Rotterdam. Sanne Koopman hielp de nummer acht van de Eredivisie al vroeg op voorsprong en na ruim een half uur kopte de Belgische Ella van Kerkhoven de 2-0 binnen. Na een klein uur werd het ook nog 3-0 via Romée van de Lavoir.

Komende zondag worden de overige kwartfinales afgewerkt. Fortuna Sittard krijgt dan FC Utrecht op bezoek en Excelsior ontvangt SC Heerenveen. Vorige week was Heerenveen in een competitieduel te sterk voor de Rotterdammers (1-0).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.