Ajax neemt sterspelers van Oranje Onder-17 mee naar Qatar

Reacties

Sontje Hansen krijgt ook in Qatar de kans zich te laten zien aan Ajax-trainer Erik ten Hag. De zeventienjarige aanvaller, die in de laatste speelronde voor de winterstop zijn Eredivisie-debuut maakte, gaat met de Amsterdammers mee op trainingskamp naar Qatar.

Ajax neemt sterspelers van Oranje Onder-17 mee naar Qatar
© Pro Shots

Hansen werd in november topscorer van het WK Onder-17 en daarna ging het snel. Op 13 december maakte hij zijn debuut voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, waar hij direct trefzeker was tegen SC Cambuur. Een week later maakte hij meteen zijn eerste minuten voor de hoofdmacht van de Amsterdammers, eerst in het KNVB-bekertoernooi tegen Telstar en de zondag daarna ook in de Eredivisie tegen ADO Den Haag.

Erik ten Hag heeft nu dus besloten om Hansen ook mee te nemen op trainingskamp. Hetzelfde geldt voor Kenneth Taylor en Naci Ünüvar. Ook zij waren actief op het WK Onder-17 in Brazilië en maakten dit seizoen al minuten voor Jong Ajax. Jurriën en Quinten Timber hebben ook goed nieuws gekregen van Ten Hag: de tweeling reist ook mee af naar Qatar. Ook talenten Juan Castillo, Danilo Pereira Da Silva, Kik Pierie en Kjell Scherpen behoren tot de Ajax-selectie.

Ajax verblijft van 4 tot en met 12 januari in Qatar, waar de koploper van de Eredivisie zich voorbereidt op de tweede seizoenshelft. Daley Blind, Jurgen Ekkelenkamp en Zakaria Labyad zijn in Nederland achtergebleven om aan hun herstel te werken, terwijl David Neres en Quincy Promes juist weer aansluiten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.