Ajax neemt Anastasiou over van Roda JC

Yannis Anastasiou is vanaf heden Ajacied. De Amsterdamse club neemt de Griekse aanvaller per direct over van Roda JC. De dertigjarige spits moet de gehavende voorhoede van Ajax versterken. Maandagavond laat kwam hij tot een akkoord met de Amsterdamse club over een contract voor anderhalf seizoen.

Ajax neemt Anastasiou over van Roda JC

Ajax hoopt dat Anastasiou op tijd speelgerechtigd is voor de topper van komend weekeinde tegen PSV. Coach Ronald Koeman kampt met flinke personele problemen. Met name de voorraad voorhoedespelers is uiterst schaars. Zondag in het competitieduel met ADO Den Haag miste Koeman Zlatan Ibrahimovic, Wesley Sonck en Rafael van der Vaart, waardoor hij de zeventienjarige Ryan Babel aan de wedstrijd moest laten beginnen.

'Je moet het niet zien als een paniekaankoop', verdedigde Ajax' directeur Arie van Eijden de aankoop. 'We vinden Anastasiou een heel goede spits en zijn blij dat hij komt.'

Roda JC werkte graag mee aan de transfer. Het contract van Anastasiou liep komende zomer af en door een transfer naar Ajax konden de Limburgers nog geld incasseren voor de Griekse aanvaller. 'Dat geld is hard nodig voor de club om op een gezonde manier betaald voetbal te kunnen blijven spelen in Kerkrade', verduidelijkte coach Wiljan Vloet tijdens Langs de Lijn.

Vloet: 'Ik wil Yannis niet kwijt en dat heb ik al aangegeven aan het bestuur, maar zij hebben mij duidelijk gemaakt dat de transfer puur vanuit economisch oogpunt wordt gedaan. Yannis is onze topscorer en geeft ook nog een hoop assistst. Met Cristiano heb ik wel een directe vervanger achter de hand, maar als er iets met hem gebeurt hebben we niemand.'

Anastasiou was bezig aan zijn vierde seizoen bij Roda, dat hem vlak voor aanvang van het seizoen 2000/01 overnam van Anderlecht. De inmiddels dertigjarige aanvaller maakte 48 doelpunten voor de club uit Kerkrade.

Bekijk hier al onze video's