Ajax moet nog even wachten op nieuwe algemeen directeur Alex Kroes

Reacties

AZ en Alex Kroes hebben overeenstemming bereikt over de datum en de voorwaarden van zijn indiensttreding bij Ajax. De nieuwe algemeen directeur van de Amsterdammers moet nog tot 15 maart 2024 wachten vanwege het concurrentiebeding in het contract met AZ, al houdt dat de deur op een keer voor een eerdere datum.

Ajax moet nog even wachten op nieuwe algemeen directeur Alex Kroes
© Pro Shots

Kroes is sinds 1 september officieel weg bij AZ. Met zijn vorige werkgever was de Nederlander aanvankelijk overeengekomen om tenminste een jaar niet actief te zijn in de Eredivisie. Na gesprekken tussen Kroes en AZ is die datum dus verkort tot een half jaar, meldt de ploeg uit Alkmaar via de officiële kanalen.

'AZ houdt overigens de mogelijkheid open dat het concurrentiebeding eventueel nog eerder kan worden opgeheven. Eén en ander hangt echter nadrukkelijk af van de uitkomst van gesprekken en onderhandelingen met Ajax daarover', schrijft AZ in het persbericht.

'Verder zal Kroes een symbolisch bedrag van 50.000,- euro betalen aan AZ. Dit bedrag zal volledig ten goede komen aan de Alkmaar Zaanstreek Foundation. Er zal door AZ verder geen financiële compensatie worden gevraagd.'

De wachttijd van zes maanden betekent dat Ajax het de komende zes maanden moet doen met Jan van Halst als interim-directeur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.