Ajax met Schuurs en Braziliaanse vleugels, Tadic ontbreekt

Reacties

Ajax begint dinsdag in de Champions League-wedstrijd tegen Sporting Portugal met Perr Schuurs in de achterhoede. Dusan Tadic is niet fit genoeg voor een basisplaats: David Neres zal daarom starten.

Ajax met Schuurs en Braziliaanse vleugels, Tadic ontbreekt
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 2
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

Ajax is na vijf groepswedstrijden in de Champions League al zeker van de eerste plaats in de poule en Erik ten Hag heeft daardoor de luxe dat hij wat wijzigingen kan doorvoeren in zijn opstelling. De coach had vooraf echter al aangegeven dat hij niet zo sterk zou wisselen als in de vijfde speelronde tegen Besiktas. Toen stond Andre Onana bijvoorbeeld op doel; tegen Sporting keept Remko Pasveer gewoon.

Ten Hag gaat in totaal twee wijzigingen doorvoeren. Achterin maakt Jurriën Timber plaats voor Schuurs. Geen verrassende wissel, aangezien Timber nog maar een gele kaart van een schorsing verwijderd is. Tadic kampt met rugproblemen en verschijnt daardoor niet aan de aftrap; de Serviër zit wel op de bank. De voorhoede bestaat tegen Sporting uit Antony, Sébastien Haller en Neres.

Op het middenveld beginnen de gebruikelijke namen bij Ajax. Davy Klaassen zit daardoor opnieuw op de bank. Het duel in de Johan Cruijff Arena begint om 21.00 uur.

Opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Schuurs, Martínez, Blind; Gravenberch, Álvarez, Berghuis; Antony, Haller, Neres.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
6
6
0
0
20-5
+15
18
2
Sporting Lissabon
6
3
0
3
14-12
+2
9
3
Borussia Dortmund
6
3
0
3
10-11
-1
9
4
Beşiktaş
6
0
0
6
3-19
-16
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.