Ajax met Rulli op doel op jacht naar eerste clean sheet in vijftien wedstrijden

Reacties

Ajax begint woensdag aan het bekeravontuur van 2023. In De Vliert wacht een bezoek aan FC Den Bosch en het heeft er alle schijn van dat Gerónimo Rulli onder de lat staat bij de verliezend bekerfinalist van vorig jaar.

Ajax met Rulli op doel op jacht naar eerste clean sheet in vijftien wedstrijden
© Pro Shots
FC Den Bosch
FC Den Bosch
0 - 2
Ajax
Ajax

Coach Alfred Scheuder hoefde afgelopen zondag voor de wedstrijd tegen NEC (1-1) nog niet te kiezen tussen zijn Argentijnse aanwinst en Remko Pasveer, want Rulli's papieren waren nog niet rond. Dat zijn ze inmiddels wel, en de trainer uit Barneveld gaf een duidelijke hint dat Rulli ook meteen onder de lat staat. 'De kans is natuurlijk ook groot dat hij gaat spelen', sprak Schreuder, die zijn keuze ook motiveerde tegenover ESPN.

'Hij was bij het WK tweede keus bij Argentinië, dus daar heeft hij niet gespeeld. Ook bij Villarreal de afgelopen tijd niet, dus hij moet nu wel minuten gemaken', aldus de trainer over de doelman. 'Hij maakt een goede indruk. Hij voetbalt goed mee, hij is fanatiek, atletisch en snel.'

Aan Rulli dan de taak om een vervelende statistiek naar het verleden te keepen: in de afgelopen veertien wedstrijden hield Ajax zijn doel geen enkele keer schoon. De laatste keer dat dit lukte was op 10 september tegen SC Heerenveen, toen het 5-0 werd. Vorig jaar had Ajax na vijftien Eredivisie-speelronden twee tegentreffers, nu zijn het er al achttien. Werk aan de winkel dus voor wereldkampioen Rulli.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.