Ajax maakt indruk op bezoekende Vertonghen

Reacties

Na de Champions League-wedstrijd van Ajax tegen Sporting Portugal liet voormalig Ajax-speler Jan Vertonghen zich even zien op de uitlooptraining van de Amsterdammers. De Belg is tegenwoordig actief bij een concurrent van Sporting: Benfica.

Ajax maakt indruk op bezoekende Vertonghen
© Pro Shots
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon
1 - 5
Ajax
Ajax

Vertonghen speelde in totaal negen jaar bij Ajax en groeide snel uit tot publiekslieveling. In zijn periode in Nederland speelde Vertonghen samen met huidig Ajax-spelers als Maarten Stekelenburg en Daley Blind en dus kwam de verdediger maar al te graag even buurten. Voor de camera van Ajax TV liet hij weten dat hij de wedstrijd van Ajax deels gezien heeft.

'Ik heb vooral het begin gezien, daarna was het bedtijd voor de kinderen', aldus Vertonghen, die zelf een dag voor de wedstrijd van Ajax met Benfica actief was in de Champions League. Het werd 0-0 op bezoek bij Dinamo Kiev, de Belgisch international speelde de hele wedstrijd.

Vertonghen heeft met plezier gekeken naar Sporting – Ajax, niet in de laatste plaats omdat een concurrent in de Portugese competitie werd afgestraft. 'Het eerste half uur was ongelooflijk en ik heb echt genoten. Ik ken Sporting best goed en als je dan ziet hoe dominant Ajax is, ja dat verbaast me wel in positieve zin.'

Vanzelfsprekend houdt Vertonghen tijdens het kijken van een wedstrijd de spelers die op zijn positie staan in de gaten. 'Ik vind dat Jurriën Timber het ongelooflijk goed doet', spreekt Vertonghen lovend over de twintigjarige centrumverdediger van Ajax. 'Ik denk dat hij nu verder is dan ik op zijn leeftijd was. Ik kwam pas op mijn 22ste, 23ste echt tot ontbranding.'

Vertonghen vertrok in 2012 bij Ajax en speelde vervolgens acht jaar voor Tottenham Hotspur. Sinds vorig jaar speelt hij in Portugal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.