Ajax maakt grote sprongen: 'Alles klopt, net als bij Bayern, Liverpool en City'

Reacties

Ajax heeft een bijzondere prestatie neergezet in de groepsfase van de Champions League en hoeft op deze manier voor weinig ploegen bang te zijn in de achtste finale, waarvoor maandag wordt geloot. Dat is de mening van de analytici die het optreden van de Amsterdammers tegen Sporting Portugal (4-2) dinsdagavond bespraken op tv.

Ajax maakt grote sprongen: 'Alles klopt, net als bij Bayern, Liverpool en City'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 2
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

Ajax won de laatste poulewedstrijd met 4-2 en zette daarmee een perfecte score van achttien punten uit zes duels neer. Die prestatie maakt duidelijk welke ontwikkeling de ploeg van Erik ten Hag heeft doorgemaakt. 'Dit is eigenlijk bizar, wat voor sprongen Ajax heeft gemaakt in een jaar', zei Rafael van der Vaart bij Ziggo Sport. 'Je zit te kijken en je speelt gewoon tegen een heel goede ploeg, Sporting, en je wint toch heel makkelijk eigenlijk. Je gaat ook heel kritisch kijken, je bent helemaal niet meer tevreden met 4-2. Ik vind het echt heel bijzonder.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ronald de Boer sloot zich daar bij aan. 'Ze waren verreweg de betere ploeg. Ik heb vooral in de eerste helft genoten. Ik vond Ajax fel, ze speelden Sporting helemaal weg met schitterende aanvallen. Het was bij vlagen genieten, ook van het doordekken met Perr Schuurs enzo. De intentie was er. Ik denk dat Ten Hag in de eerste helft prima heeft genoten van Ajax. In de tweede helft werd het met de vele wisselingen natuurlijk wat rommeliger. Maar 4-2, achttien punten, wat wil je nog meer?', stelde de oud-speler van de Amsterdammers bij Ziggo Sport.

Barcelona
Door de sterke groepsfase van Ajax kijkt De Boer met vertrouwen uit naar de loting voor de achtste finale van komende maandag, waarin het een nummer twee uit een van de andere zeven groepen treft. 'Zelf zou ik Barcelona geweldig vinden. Die zijn niet in blakende vorm. Maar het is een beetje koffiedik kijken, in februari ben je een aantal maanden verder. Misschien is Ajax dan in een mindere periode. Op dit moment is Ajax de betere en zeg je: kom maar op Barcelona. Maar als ik het nu zou moeten kiezen, dan zou ik zeggen: Lille, Salzburg of Wolfsburg, doe die maar.' Al die clubs moeten zich nog wel plaatsen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Frank de Boer besprak de kansen van Ajax bij RTL7. 'Je moet geluk hebben, er kunnen er een paar uit de koker rollen die echt verschrikkelijk lastig zijn. Dan is het bijna 50/50. Juventus zou ik wel willen op dit moment, maar PSG niet. Er zitten heel vervelende tegenstanders bij, maar er zitten ook tegenstanders bij tegen wie je denk ik prima uit de voeten kan. Dat heeft Ajax al bewezen in de afgelopen jaren. Er zijn op dit moment maar een paar teams die alles onder controle hebben, dat zijn Liverpool, Manchester City en Bayern München. Dat zijn drie ploegen waarbij alles lijkt te kloppen, samen met Ajax dan eigenlijk.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.