Ajax maakt einde aan ongeslagen status Twente

Ajax herstelde zich tijdens de topper tegen FC Twente van een matige openingsfase. De Amsterdammers kwamen na twintig minuten op gang en speelden de Tukkers naar een 3-0 nederlaag. Daarmee raakte Twente dus zijn ongeslagen status kwijt.

Ajax maakt einde aan ongeslagen status Twente

Anders dan de uitslag doet vermoeden was Twente heer en meester in de openingsfase. Het positiespel van de gasten was uitstekend en ze creëerden ook een aantal grote kansen. Vooral Kenneth Perez liet het tegen zijn voormalige werkgever afweten in de afronding. Na een kwartier wilde de Deen het te mooi doen door Maarten Stekelenburg te omspelen. Door die actie kreeg Gregory van der Wiel de kans redding te brengen.

Ajax nam het heft in de 22ste minuut in handen. Urby Emanuelson legde de bal terug en Demy de Zeeuw scoorde met een diagonaal schot vanaf de rand van het strafschopgebied: 1-0. Op slag was het overwicht van Twente verdwenen. De Tukkers oogden nerveus en gingen fouten maken. De tweede goal van Ajax viel nog voor het rustsignaal. De Amsterdammers hadden drie inzetten nodig om te scoren. Luis Suarez opende het vuur met een schot op de paal, Van der Wiel stuitte in de rebound op doelman Sander Boschker en Marko Pantelic tikte uiteindelijk de 2-0 binnen. Alsof het nog niet erg genoeg was voor Twente raakte Boschker nog geblesseerd na een luchtduel met Jan Vertonghen.

Twente slaagde er in de tweede helft niet meer in om er een echte wedstrijd van te maken. Integendeel, de frustraties namen zienderogen toe bij de gasten. Ajax hield het hoofd koel en besliste de wedstrijd via invaller Dennis Rommedahl. De Deen klopte doelman Cees Paauwe met een hard schot na een uitgespeelde Ajax-aanval: 3-0.

De ruime marge zorgde ervoor dat trainer Martin Jol de nieuwe Uruguayaanse aanwinst Nicolás Lodeiro zijn debuut kon laten maken. Namens Twente teisterde Perez nog de paal uit een prachtig genomen vrije trap.

De uitkomst van de topper is gunstig voor koploper PSV, dat drie punten los staat in de Eredivisie. Twente blijft tweede, maar zag Ajax naderen tot op zes punten.

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's