Ajax maakt contractverlenging Stekelenburg officieel

Reacties

Ajax heeft de verbintenis met Maarten Stekelenburg verlengd tot medio 2022. De 38-jarige doelman liep hier anderhalve week geleden, na de kampioenswedstrijd tegen FC Emmen, al op vooruit.

Ajax maakt contractverlenging Stekelenburg officieel
© Pro Shots

'Ajax en ik zijn eruit, ik heb een eenjarig contract', aldus Stekelenburg destijds, die aangaf nog niet te hebben gesproken over de rol die hij gaat vervullen. 'Maar zoals het nu gaat, gaat het prima, toch?'

Stekelenburg werd dit seizoen de oudste Ajacied in officieel verband en mag zelfs dromen van het EK, getuige zijn recente Oranje-oproep. Sinds de dopingschorsing van Andre Onana is de routinier de vaste keuze van Erik ten Hag onder de lat. 

Afgelopen weekeinde blonk Stekelenburg nog uit tijdens De Klassieker tegen Feyenoord. Ten Hag zou de routinier meenemen naar het EK.

'Het is natuurlijk aan Frank de Boer, maar Stekelenburg was wederom fantastisch vandaag', zei de oefenmeester. 'Op bijna alle vlakken van het voetballen: in het opbouwen, bij het ballen verwerken, in zijn coaching, in het brengen van rust en vandaag stond hij ook nog eens extra in de spotlights door het stoppen van een penalty op een cruciaal moment.'

Stekelenburg, die al in 2002 debuteerde voor Ajax, staat inmiddels op 301 duels in officieel verband in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.