Ajax loot MSK Zilina en Slavia Praag

De weg van Ajax naar de Champions League gaat via MSK Zilina of Slavia Praag. Tijdens de loting voor de derde voorronde van de Champions League kwamen de kampioen van Slowakije en de vice-kampioen van Tsjechië tevoorschijn.

Ajax loot MSK Zilina en Slavia Praag

Zilina en Slavia moeten komende woensdag nog uitmaken wie zich de tegenstander van Ajax mag noemen. Het eerste duel eindigde afgelopen woensdag in 0-0. De tweede partij staat in Praag op het programma.

Zilina eindigde vorig seizoen de competitie met ruime afstand als koploper. Het won liefst 22 van de 28 duels en veroverde de titel met een voorsprong van dertien punten op nummer twee FC Artmedia Bratislava. In het nieuwe seizoen is Zilina na drie duels nog zonder puntverlies en staat het op kop. De selectie van coach Pavel Vrba telt vijf Slowaakse internationals.

Slavia greep net naast het kampioenschap van Tsjechië en pakte ternauwernood de tweede plaats. Achter kampioen Sparta eindigden drie ploegen met 58 punten: Slavia, Slovan Liberec en Mlade Boleslav. Op basis van onderling resultaat eiste de ploeg van coach Karel Jarolim de tweede plaats en het ticket voor de voorronde van de Champions League op.

Bekendste speler van Slavia is Vladimir Smicer. De 34-jarige middenvelder die in 2005 nog met Liverpool de Champions League won, keerde via Girondins Bordeaux terug bij de club waar hij in 1992 zijn loopbaan begon. De 81-voudig voormalig international scoorde 27 keer voor Tsjechië. Slavia heeft slechts één international in de gelederen: Zdenko Strba.

Alleen MSK Zilina kwam in het verleden tijdens een Europees duel in actie tegen een Nederlandse club. In de eerste ronde van het UEFA Cup-toernooi was FC Utrecht zowel in Stadion Galgenwaard (2-0) als in Slowakije te sterk (0-4).

Ajax     MSK Zilina of Slavia Praag
Hafnarfjördur of Bate Borisov   Zaglebie Lubin of Steaua Boekarest
Tampere United of Levski Sofia   FC Astana of Rosenborg BK
Spartak Moskou     Celtic
Werder Bremen     FK Domzale of Dinamo Zagreb
FK Ventspils of Austria Salzburg   Pyunik Erevan of Shakhtar Donetsk
Valencia     VSC Debreceni of IF Elfsborg
RC Genk of FK Sarajevo   Dinamo Kiev
Fenerbahçe     Anderlecht
Glasgow Rangers of Zeta Golubovic   Rode Ster of Levadia Tallinn
Toulouse     Liverpool
Benfica     FC Kopenhagen of Beitar Jerusalem
Lazio     Dinamo Boekarest
Sparta Praag     Arsenal
FC Zürich     Besiktas of Sheriff Tiraspol
Sevilla     AEK Athene
 
Eerste duels op 14/15 augustus, tweede duels op 28/29 augustus

Bekijk hier al onze video's