Ajax levert vijf spelers aan Elftal van de Maand augustus

Volgens de bezoekers van VI.nl waren de spelers van Ajax de grote uitblinkers tijdens de eerste vier speelrondes van dit seizoen. Liefst vier Ajacieden en één inmiddels vertrokken speler van de Amsterdamse club werden verkozen in het Elftal van de Maand augustus.

Ajax levert vijf spelers aan Elftal van de Maand augustus

Na een week vol interlandvoetbal gaat komende zaterdag de Eredivisie weer van start. FC Twente staat na vier speelronden bovenaan met de volle score van twaalf punten uit vier wedstrijden. De Tukkers zagen vijf spelers genomineerd worden, waarvan er drie uiteindelijk ook verkozen werden in het Elftal van de Maand: Douglas, Leroy Fer en Dusan Tadic.

Bruno Martins Indi was met 82 procent de populairste speler van de maand, waarmee hij de eer van Feyenoord hoog houdt. Ploeggenoot Jordy Clasie werd door 48 procent van de bezoekers in het Elftal van de Maand augustus verkozen, maar hij moest concurrent Adam Maher (AZ) op zijn positie nipt voor zich dulden.

Ajax leverde met doelman Kenneth Vermeer, rechtsback Gregory van der Wiel (inmiddels Paris Saint-Germain), aanvallende middenvelder Christian Eriksen, rechtsbuiten Tobias Sana en spits Siem de Jong liefst vijf spelers aan het Elftal van de Maand augustus. Ook werd Frank de Boer verkozen tot Trainer van de Maand. Voor elke positie nomineert VI.nl drie spelers. Dat zijn degenen met de hoogste gemiddelde rapportcijfers in Voetbal International in de betreffende maand, met als voorwaarde dat zij in minimaal drie van de vier duels een beoordeling hebben gekregen in deze periode.

Bekijk hier al onze video's