Ajax laat Dolberg niet naar EK Onder-21 gaan

Reacties

Jong Denemarken doet in juni in Polen een gooi naar de Europese titel. Kasper Dolberg is er niet bij. Volgens bondscoach Niels Frederiksen omdat Ajax de spits niet wil afstaan.

Ajax laat Dolberg niet naar EK Onder-21 gaan

In de Deense selectie voor het toernooi, dat van 16 tot en met 30 juni wordt afgewerkt in Polen, zijn Dolberg en Yussuf Poulsen (RB Leipzig) de opvallende afwezigen. Frederiksen hoefde ook niet te overwegen de twee te selecteren.

'Dolberg kwam net als Poulsen niet aan de orde, omdat hun clubs hen niet wilden vrijgeven', aldus Frederiksen. Volgens de bondscoach hadden de twee beloftes wel graag gespeeld in Polen. Joachim Andersen van FC Twente zit wel bij de selectie.

Ajax was niet verplicht Dolberg af te staan voor het EK Onder-21. De spits kan na de Europa League-finale tegen Manchester United waarschijnlijk nog niet op vakantie aangezien hij naar alle waarschijnlijkheid wordt geselecteerd voor de Deense nationale ploeg. Die oefent op 6 juni tegen Duitsland en speelt vier dagen later het WK-kwalificatieduel met Kazachstan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.