Ajax kreeg nooit vaker rood in Europa dan nu

Reacties

De rode kaart voor Tristan Gooijer was voor Ajax alweer de vierde rode kaart in deze Europese campagne. De negentienjarige verdediger werd donderdagavond na twee keer geel van het veld gestuurd tegen Aston Villa.

Ajax kreeg nooit vaker rood in Europa dan nu
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 0
Aston Villa
Aston Villa

Silvano Vos was de eerste Ajacied die dit seizoen op het Europese podium van het veld gestuurd werd. De achttienjarige middenvelder kreeg rood in de thuiswedstrijd in de Europa League tegen Olympique Marseille. De kaartenlast bij Ajax is niet alleen te wijten aan onervarenheid. Steven Berghuis kreeg rood in de uitwedstrijd tegen Marseille en Kroatisch international Josip Sutalo ging over de schreef in de uitwedstrijd tegen FK Bodø/Glimt in de knock-outfase van de Conference League.

Met de rode kaart van Gooijer staat de teller dus op vier keer rood in Europa dit seizoen. Dat overkwam Ajax één keer eerder. In het seizoen 2016/17 werden ook vier spelers van het veld gestuurd in Europese wedstrijden. Het ging om Hakim Ziyech, Kenny Tete, Joël Veltman en Nick Viergever. De Amsterdammers haalden toen de finale van de Europa League, waarin verloren werd van Manchester United.

John van 't Schip baalde van de 'wanhoopstackle' van Gooijer, die de rechtsback een tweede gele kaart opleverde. 'Dat is weer een leermoment. Het kan ook vermoeidheid zijn. Omdat hij al vrij veel geel had gegeven en net die rode kaart aan Aston Villa, was het een optelsom', reageerde de trainer. Gooijer is nu vanzelfsprekend geschorst voor de return van volgende week op Villa Park. Villa-verdediger Ezri Konsa kan na zijn rode kaart in de Johan Cruijff Arena dan ook niet in actie komen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.