Ajax kan in winterstop praten met Uche

Kalu Uche is nog niet uit beeld bij Ajax. In de winterstop kan de Amsterdamse club een nieuwe poging wagen de Nigeriaan vast te leggen.

Ajax kan in winterstop praten met Uche

Wisla Kraków heeft Ajax via de Nederlandse spelersmakelaar Jan de Zeeuw laten weten dat in de winterstop te praten valt over een transfer. 'We willen hem nog steeds graag hebben', zegt Ajax-trainer Koeman deze week in Voetbal International. 'We willen er graag een échte rechterspits bij.'

Uche houdt in zijn geboorteland zijn conditie op peil. De rechterspits is geschorst door de Poolse voetbalbond, nadat zijn club hem had beschuldigd van werkweigering. De Nigeriaan claimt een clausule in zijn contract te hebben met een gelimiteerde afkoopsom. Wisla Kraków spreekt dit tegen.

De afkoopsom bleek deze zomer voor Ajax het struikelblok voor een transfer. Om alsnog een overgang naar Amsterdam af te dwingen, ging Uche in staking. De Nigeriaan wilde daarmee voorkomen dat hij zou worden opgesteld in het Champions League-treffen met Omonia Nicosia (5-2), omdat dat hem op zeker een transfer zou hebben gekost.

Het leverde hem een schorsing van zes maanden op wegens werkweigering. Uche heeft de FIFA om bemiddeling gevraagd.

Bekijk hier al onze video's