Ajax kan borst natmaken: 'Samen met Foden de beste van de Premier League'

Reacties

Als Ollie Watkins donderdag aan de aftrap verschijnt, kan Ajax zijn borst natmaken. De Engelse spits is de laatste weken behoorlijk op dreef voor Aston Villa, waarvoor hij zeven keer scoorde in de laatste vijf Premier League-duels.

Ajax kan borst natmaken: 'Samen met Foden de beste van de Premier League'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 0
Aston Villa
Aston Villa

Inmiddels is Watkins op de topscorerslijst daardoor opgeklommen naar de tweede plek achter Erling Haaland met zestien doelpunten. Inclusief zijn tien assists is er op dit moment zelfs geen enkele speler in de Premier League die vaker direct betrokken was bij een goal. En ook in Europees verband scoorde de 28-jarige aanvaller al vijf keer voor de ploeg van manager Unai Emery.

Watkins kreeg van Emery niet in alle Conference League-duels een basisplaats, maar in het tweeluik tegen AZ en het heenduel met Hibernian in de voorronden was hij telkens trefzeker als basisspeler. En aangezien de Spaanse trainer de Europese bekertoernooien doorgaans serieus neemt, is het niet uitgesloten dat hij zijn clubtopscorer ook donderdag in de Johan Cruijff Arena opstelt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In dat geval wacht de Ajax-defensie een zware kluif om Watkins van scoren af te houden. Oud-doelman Mark Bosnich vindt de spits op dit moment samen met Phil Foden zelfs de beste speler van de Premier League. 'Foden zit er zeker bij, maar op dit moment zou ik voor Ollie Watkins gaan, met de goals en de assists die hij op dit moment heeft gemaakt.'

Bosnich was in de jaren negentig succesvol met Aston Villa door twee keer de League Cup te winnen, waarna de Australiër door Manchester United werd belast met de erfenis van de Deense legende Peter Schmeichel. Hoewel Bosnisch op Old Trafford niet slaagde, geniet hij als analyticus van Sky Sports nog steeds aanzien in de Engelse voetballerij.

Ook Emery was na de dubbelslag van Watkins tegen Luton Town (2-3) lovend over zijn spits. 'De Premier League is de zwaarste competitie ter wereld, hij verricht geweldig werk. Hij blijft bescheiden, maar zijn ego zit hem niet in de weg. Hij is een fantastische prof, het is lastig spelers te vinden met een betere mentaliteit. Hij wil zijn kwaliteiten elke dag blijven verbeteren.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
37
27
7
3
93-33
+60
88
2
Arsenal
37
27
5
5
89-28
+61
86
3
Liverpool
37
23
10
4
84-41
+43
79
4
Aston Villa
37
20
8
9
76-56
+20
68
5
Tottenham Hotspur
37
19
6
12
71-61
+10
63
6
Chelsea
37
17
9
11
75-62
+13
60
* Actueel tot en met 17 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer O. Watkins
Meer over O. Watkins
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.