Ajax is weer gewaarschuwd: Napoli-revelatie beloond voor seizoenstart

Reacties

Napoli beschikt over sterspelers als Victor Osimhen, Giovanni Simeone en Piotr Zielinski, maar inmiddels is wel duidelijk geworden dat gezien de vorm Ajax in de Champions League vooral rekening moet houden met de revelatie Khvicha Kvaratskhelia. De 21-jarige Georgiër werd vrijdag beloond voor zijn seizoenstart.

Ajax is weer gewaarschuwd: Napoli-revelatie beloond voor seizoenstart
© Pro Shots
Ajax
Ajax
1 - 6
Napoli
Napoli

Kvaratskhelia verscheen dit seizoen als totaal onbekende op het Italiaanse toneel, maar in de Serie A zijn de voetbalkwaliteiten van de vleugelaanvaller al op waarde geschat. Hij werd uitgeroepen tot eerste Speler van de Maand en rekende daarmee af met Teun Koopmeiners (Atalanta Bergamo), Paulo Dybala (AS Roma), Lautaro Martínez (Internazionale) en Dusan Vlahovic (Juventus).

Met vier doelpunten en een assist behoort Kvaratskhelia samen met Marko Arnautovic, Rafael Leão en Boulaye Dia tot de spelers die het vaakst rechtstreeks betrokken waren bij een doelpunt in de Serie A, Kvaratskhelia liet zich met een assist ook zien tijdens zijn Champions League-debuut tegen Liverpool.

Ajax staat in de tweede speelronde van de Champions League-groepsfase eerst tegenover Liverpool, op 4 oktober wordt er in de Johan Cruijff Arena gespeeld tegen Napoli.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
6
5
0
1
20-6
+14
15
2
Liverpool
6
5
0
1
17-6
+11
15
3
Ajax
6
2
0
4
11-16
-5
6
4
Glasgow Rangers
6
0
0
6
2-22
-20
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.