Ajax heeft met Mislintat eindelijk opvolger Overmars te pakken

Reacties

Sven Mislintat is de nieuwe technisch directeur van Ajax. De regerend landskampioen heeft met de Duitser een akkoord bereikt over een contact tot medio 2026.

Ajax heeft met Mislintat eindelijk opvolger Overmars te pakken
© Pro Shots

Met de komst van Mislintat, die Ajax dinsdag wereldkundig wil maken, is de lange en moeizame zoektocht ten einde. In tegenstelling tot de eerdere kandidaat Julian Ward was Mislintat per direct beschikbaar. De vijftigjarige Duitser, die eerder werkte bij Borussia Dortmund en Arsenal als hoofdscout, zag in november zijn nog doorlopende contract als technisch directeur bij VfB Stuttgart ontbonden worden.

Ajax heeft met het aanstellen van Mislintat een cruciale functie in het technisch kader eindelijk definitief ingevuld. Marc Overmars verdween in februari 2022 van het toneel bij Ajax. Vanwege grensoverschrijdend gedrag moest de oud-international vertrekken als technisch directeur. De Amsterdammers kozen voor een tijdelijke oplossing met Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar.

Afgelopen week strikte Ajax met Jan van Halst een nieuwe commissaris voetbalzaken. Met Mislintat is de volgende positie in de voetbalorganisatie van de club ingevuld.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.