Ajax haalt waarschijnlijk ook in winter geen spits

Reacties

De kans is volgens Erik ten Hag klein dat Ajax tijdens de winterse transferwindow een spits contracteert. Tijdens de voorbije handelsperiode slaagden de Amsterdammers daar niet in.

Ajax haalt waarschijnlijk ook in winter geen spits
© Pro Shots

'Wij hebben die spits geprobeerd te halen in de zomer, maar de eisen liggen hoog. Er hoort ook een prijskaartje bij', zegt de Ajax-trainer. 'En wie gaat in de winter een goede spits laten vertrekken?'

Het ironische is dat Ajax ondanks het mislopen van de extra spits na dertien speelrondes het bizarre aantal van 51 doelpunten heeft geproduceerd, een clubrecord.

Woensdagavond treden de Amsterdammers in Tilburg aan tegen Willem II, waarna een zeer korte winterstop wacht. Ajax zal het kalenderjaar - tenzij er een nederlaag met bizarre cijfers wordt geleden - afsluiten als koploper. Een smetje op de eerste seizoenshelft is de uitschakeling in de Champions League in een groep met Liverpool, Atalanta Bergamo en FC Midtjylland.

'We verloren zeven spelers van de kern van twee seizoenen terug', refereert Ten Hag aan het sprookjesachtige seizoen 2018/19. 'De realiteit is dat we nu geen Champions League-ploeg zijn.'

Binnenkort is het volledige vraaggesprek met Erik ten Hag te lezen in Voetbal International. Uiteraard verschijnt het ook op VI PRO.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.