Ajax gaat spelen in Johan Cruijff ArenA

Reacties

Het heeft dertien maanden geduurd, maar op de zeventigste geboortedag van Johan Cruijff is het zover: de Amsterdam ArenA wordt vernoemd naar de legendarische nummer 14 die vorig jaar op 68-jarige leeftijd overleed.

Ajax gaat spelen in Johan Cruijff ArenA

Al vrij snel gingen stemmen op om het stadion waarin Ajax zijn thuiswedstrijden afwerkt te vernoemen naar clubicoon Cruijff, maar dat had veel wat voeten in de aarde. Terwijl Barcelona een jaar na zijn overlijden bekendmaakte dat het tweede nieuw te bouwen stadion van de club zijn naam zou dragen, bleef het rond de eventuele naamswijziging van De Arena opvallend stil.

Vorige maand sprak zoon Jordi daarover nog zijn verbazing uit in gesprek met NRC. 'In Nederland waren er veel losse praatjes over De Arena. Men vond het na mijn vaders dood belangrijk dat het stadion naar hem werd vernoemd. Maar de gesprekken tussen Ajax, De Arena en de gemeente Amsterdam lopen al máánden. Laten we hopen dat het achteraf geen gebakken lucht blijkt te zijn.'

Dat is dus niet het geval. Vandaag, op 25 april 2017, de zeventigste geboortedag van Cruijff, heeft zijn stichting bekendgemaakt dat alle partijen het erover eens zijn: het bestuur van de Amsterdam ArenA (Stadion Amsterdam), de directie van AFC Ajax NV en de burgemeester en wethouders Sport en Deelneming van de gemeente Amsterdam hebben in een intentieovereenkomst afgesproken om de naam van de Amsterdam ArenA te wijzigen in de Johan Cruijff ArenA.

Binnen zes maanden worden de afspraken in een definitief contract voorgelegd aan de gemeenteraad, de directies en raden van commissarissen van de Stadion Amsterdam en Ajax. Naast de naamswijziging van de Amsterdam ArenA heeft het college van B en W besloten om een straat, plein, brug of anderszins in de stad naar Johan Cruijff te vernoemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.