Mogelijk binnen week witte rook over Johan Cruijff Arena

Reacties

De Cruyff Foundation hoopt dat er binnen een week meer bekend wordt over de mogelijke vernoeming van De Arena naar Johan Cruijff. De stichting geeft aan net als iedereen te wachten op duidelijkheid.

Mogelijk binnen week witte rook over Johan Cruijff Arena

'Er zijn drie partijen met elkaar in gesprek: Ajax, de Amsterdam ArenA en de gemeente Amsterdam. Ook wij wachten op een antwoord op de vraag of het stadion wel of niet naar Johan Cruijff vernoemd gaat worden', liet Carole Thate, bestuurslid van de Cruyff Foundation, woensdag weten aan All Sports Radio.

De gesprekken vergen veel tijd. 'Het heeft met financiën te maken, met de waarde die het stadion vertegenwoordigt', aldus Thate, die hoopt dat er op 25 april - de geboortedag van Cruijff - meer bekend wordt. 'We merken dat de gesprekken in een stroomversnelling zitten. Voor 25 april spreken alle partijen opnieuw met elkaar en de intentie is om er snel uit te komen.'

Vorig jaar gaf de gemeente al aan serieus aan de slag te gaan met het plan om De Arena om te dopen tot de Johan Cruijff Arena. Na het overlijden van Cruijff op 68-jarige leeftijd gingen er snel geluiden op om de naam van het stadion te veranderen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.