Ajax gaat met Lainez voor volgende winterversterking

Reacties

Na Lisandro Magallán hoopt Ajax komende winter nog een buitenlandse versterking vast te leggen. De Amsterdammers richten het vizier momenteel op Diego Lainez. De achttienjarige Mexicaanse aanvaller van Club América staat bovenaan het wensenlijstje.

Ajax gaat met Lainez voor volgende winterversterking

Lainez, die afgelopen weekend met zijn club kampioen van Mexico werd, wordt al langere tijd intensief gevolgd door scouts van Ajax. De Amsterdammers raakten steeds enthousiaster van de linksbenige buitenspeler, die op zijn jonge leeftijd al tweevoudig international is.

Volgens Mexicaanse media zou Club América ongeveer twaalf miljoen euro verlangen voor het talent. Een soortgelijk bedrag dat Ajax twee seizoenen geleden betaalde voor David Neres. Voor Lainez ziet de clubleiding in Amsterdam dan ook een soortgelijk traject. Door hem in januari al naar Amsterdam te halen, krijgt hij net als Neres destijds de tijd om dit seizoen nog te wennen aan zijn nieuwe leefomgeving. Bij de Braziliaan pakte die aanpak zeer succesvol uit. Na een periode van acclimatiseren liet Neres zich nadrukkelijk gelden als vleugelflitser van het eerste elftal.

De bedoeling is dat Lainez na Magallán de tweede grote aankoop van deze winter wordt. De 25-jarige verdediger van Boca Juniors zal op zeer korte termijn dan eindelijk de overstap naar Ajax maken. Magallán was zowel vorig jaar in de winter als afgelopen zomer dicht bij een transfer naar Nederland, maar op het laatste moment ketste de overgang af. Deze keer lijkt niets meer een transfer in de weg te staan en hoopt Ajax de Argentijn begin januari te verwelkomen als de voorbereiding op de tweede seizoenshelft begint.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.