Ajax en PSV moeten vrezen voor koningskoppel van Salzburg

Reacties

Bij de loting voor de knock-outfase van de Europa League zijn Ajax en PSV niet geplaatst, waardoor mogelijk een dubbele confrontatie met het ijzersterke Red Bull Salzburg wacht. Opnieuw verkeren Alan en Jonathan Soriano in topvorm.

Ajax en PSV moeten vrezen voor koningskoppel van Salzburg

Het Nederlandse publiek maakte in februari van dit jaar kennis met Salzburg, dat over twee wedstrijden veel te sterk was voor Ajax in de zestiende finale van de Europa League. Mede dankzij drie doelpunten van Soriano waren de Amsterdammers uit en thuis niet opgewassen tegen de kampioen van Oostenrijk (3-0 en 1-3), dat een ronde later zijn meerdere moest erkennen in FC Basel.

Na het vertrek van succescoach Roger Schmidt, die aan de slag ging bij Bayer Leverkusen, begon Salzburg matig aan het huidige seizoen en in de play-offs van de Champions League was Malmö FF verrassend te sterk. Maar inmiddels zijn de Oostenrijkers weer op stoom. Op overtuigende wijze was de ploeg van trainer Adolf Hütter de sterkste in Groep D. Alleen de eerste wedstrijd, thuis tegen Celtic, werd niet gewonnen (2-2). Alan en Soriano waren nauwelijks af te stoppen.

Alan is na de groepsfase topscorer van de Europa League met acht doelpunten in vijf duels, terwijl Soriano in zes wedstrijden vijf keer trefzeker was. Het productieve duo is voor een groot deel verantwoordelijk voor het Europa League-record dat Salzburg vestigde. De Oostenrijkers scoorden liefst 21 keer in de groepsfase. Het oude record van achttien goals werd gedeeld door Anderlecht, CSKA Moskou en Zenit Sint-Petersburg.

De cijfers van beide Salzburg-aanvallers zijn dit seizoen jaloersmakend. In totaal scoorde Alan in 25 officiële duels 24 keer en Soriano vond in 29 wedstrijden liefst dertig keer het net. Die laatste is daarmee samen met Cristiano Ronaldo de meest trefzekere speler van Europa.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.