Ajax-debutant gelukkigste persoon op aarde, nieuwe schoenen voor Kane

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ajax-debutant gelukkigste persoon op aarde, nieuwe schoenen voor Kane

'Ik ben op dit moment de gelukkigste persoon op aarde. Mijn vader en broertje stonden langs de zijlijn en die heb ik een dikke knuffel gegeven. Die waren natuurlijk supertrots. Straks zie ik mijn hele familie en dan gaan we gewoon lekker eten.'
Noussair Mazraoui zal deze 4 februari nooit meer vergeten. De middenvelder maakte zijn eerste minuten in de hoofdmacht van Ajax. 'Ik had het zelf niet verwacht, om eerlijk te zijn, dat ik zou invallen vandaag.' (Ajax TV)

• Het was misschien niet helemaal zijn gelukkigste avond in zijn carrière. Op Anfield durfde Harry Kane het aan na een pijnlijke misser van elf meter later weer achter de bal plaats te nemen. Dit keer was hij wel succesvol. Het was zijn honderdste doelpunt in de Premier League en dus kreeg de spits van Tottenham Hotspur in de kleedkamer een cadeautje.

'Hartstikke leuk dat hij trots is. En heel lief.'
Joey Kooij debuteerde zondag als scheidsrechter in de Eredivisie bij het duel Excelsior- FC Utrecht. We weten niet of het had geholpen, maar de arbiter was door zijn schoonvader Frank de Boer via Instagram een hart onder de riem gestoken. (FOX Sports)

• Na de documentaire 'Becoming Zlatan' is er nu ook een speelfilm in de maak over Zlatan Ibrahimovic. Een Zweeds filmteam, dat ook de Millenium-triologie verfilmde, schrijft het script samen met David Lagercrantz, de auteur van Zlatan's autobiografie. Wanneer de vijf miljoen euro kostende film uitkomt is nog niet bekend. 

Piet Velthuizen is zijn basisplaats bij Vitesse al lange tijd kwijt, maar was desondanks te gast bij het De tafel van Kees. Daar zetten ze een aantal reddingen van de doelman nog eens op een rijtje. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik durf zelfs te beweren dat ze de op-één-na knapste spits van de competitie hebben vastgelegd!'
• De naar eigen zeggen 'knapste speler van de Premier League', Peter Crouch, stond volgens Engelse media op het punt om te tekenen bij Chelsea, maar de Londenaren kozen ervoor om Olivier Giroud binnen te halen. Volgens Crouch is er echter nooit van enige interesse sprake geweest en in zijn Daily Mail-column steekt de routinier zijn bewondering voor de Franse spits niet onder stoelen of banken.

'Ik wilde hem er eigenlijk alweer gelijk uithalen. Hij had maar één paar schoenen meegenomen uit Engeland en gleed alleen maar uit, maar hij wilde blijven staan. Dit was precies wat ik verlangde van hem.'
• RB Leipzig-coach Ralph Hasenhüttl is maar wat blij met Everton-huurling Ademola Lookman. Hij liet de nieuwkomer tien minuten voor tijd invallen en zag hem de beslissende 1-0 maken tegen Borussia Mönchengladbach, al kan de wedstrijdvoorbereiding beter.

Nick van der Velden stal de show vrijdag de show. Dankzij zijn Panenka-strafschop in de noodzakelijke penaltyreeks plaatst Bali United zich voor de halve finale van de strijd om de Presidents Cup. Held!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Cristiano Ronaldo had het zaterdag even helemaal gehad met de cameraman bij de wedstrijd Levante - Real Madrid (2-2). De Portugees werd gewisseld en dat vond de cameraman dusdanig interessant, dat hij Ronaldo even bleef volgen. De sterspeler was daar bepaald niet van gediend en beet hem toe dat hij zich op de wedstrijd moest richten.

• Mooie vrouwen worden sinds jaar en dag ingezet bij (mannen)sport om het publiek te vermaken. Bij het darts en de Formule 1 is nu besloten hiermee te stoppen omdat het vrouwonvriendelijk zou zijn. Crystal Palace kreeg daarom de vraag of zij ook zouden gaan stoppen met de cheerleaders die vlak voor de aftrap een dansje doen op het veld. Nou, dat is de club mooi niet van plan. En stiekem vinden wij dat helemaal niet zo erg.

• Door een weergaloze eigen goal werd het Al-Jazira van trainer Henk ten Cate aan een voorsprong geholpen. De Nederlandse coach liet de wisselspeler die hij klaar had staan direct even weten dat hij dergelijke goals ook van hem verwacht, maar dan het liefst wel in het goede doel.

• Als het aan Mesut Özil ligt, komt Rihanna vaker kijken bij wedstrijden van Arsenal. De Duitse international verloor nog nooit als de zangeres op de tribune zat, ook niet met de Duitse nationale ploeg.

'Ik vond het maar stil, ik denk niet dat de fans ons hebben geholpen met het winnen van deze wedstrijd. Ik vond ze niet bijzonder enthousiast. Old Trafford is wat dat betreft niet te vergelijken met bijvoorbeeld Fratton Park van Portsmouth.'
José Mourinho was niet erg onder de indruk van de support die Manchester United kreeg tegen Huddersfield Town. De manager van de nummer twee van de Premier League is van mening dat de fans zich weleens wat meer mogen laten horen.

• Mourinho mag dan niet onder de indruk zijn van de supporters van Manchester United, aanwinst Alexis Sánchez is dat misschien wel. De aanvaller werd op wel erg attente wijze ontvangen op Old Trafford. De fans hadden namelijk niet alleen aan de Chileen zelf gedacht, maar ook zijn trouwe viervoeters.

• Hij stopte aan het eind van vorig seizoen, maar Francesco Totti is het voetballen nog niet verleerd. Dat liet het boegbeeld van AS Roma nog maar eens zien op de Legends Cup, waar hij heerlijk op dreef was.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.