Droomdebuut Pazzini is nachtmerrie Real Madrid

Real Madrid heeft bij Levante opnieuw een pijnlijke tegenvaller moeten incasseren. Giampaolo Pazzini gaf als invaller de ploeg van trainer Zinedine Zidane op de valreep stof tot nadenken (2-2).

Het begon nog goed voor De Koninklijke. Sergio Ramos luisterde in de elfde minuut zijn rentree op met een doelpunt. Mede door de aanwezigheid van Karim Benzema in de baan van het schot was het antwoord van keeper Oier Olazábal onvoldoende.

Ramos werd met zijn treffer na Lionel Messi pas de tweede speler in La Liga die in ieder van de laatste veertien seizoenen minimaal één keer tot scoren kwam. Ondanks deze bijzondere statistiek zal de verdediger niet met een goed gevoel terugkijken aan het bezoek aan Levante.

Niet alleen pakte hij in de 21ste minuut zijn 195ste gele kaart in zijn clubcarrière (met dit keer een rood randje), maar ook bij de gelijkmaker van Levante ging Ramos niet geheel vrijuit. De centrale verdediger verkeek zich op een dieptepass op Morales. Keeper Keylor Navas redde in eerste instantie nog, maar was op de rebound van Emmanuel Boateng wel kansloos; 1-1.

Real Madrid leek puntenverlies bespaard te blijven, ondanks een zeker na rust weinig overtuigend optreden. In de tachtigste minuut wees Benzema de ingevallen Isco de weg naar de bevrijding voor het worstelende Real Madrid. De verse kracht speelde zich vrij om vervolgens Olazábal te verschalken.

Maar het mocht niet zo zijn voor De Koninklijke. In de 89ste minuut zorgde invaller Pazzini voor een ontlading bij de thuisploeg. De 33-jarige Italiaan, die op de laatste dag van de transfermarkt werd gehaald van Hellas Verona, was de gevierde man. De invaller passeerde Navas, die niet geheel vrijuit ging bij de gelijkmaker, om zijn debuut voor Levante een droomdebuut te maken.

Voor Real Madrid was het een nieuwe tegenvaller in het toch al uiterst moeizame seizoen dat de club heeft in eigen land. Koploper Barcelona kan zondag de rivaal op 21 punten zetten. Het gelijkspel geeft Real ook weinig vertrouwen voor het Champions League-treffen met Paris Saint-Germain van 14 februari.