Ajax blaast titelstrijd nieuw leven in met overwinning op FC Twente

Een uiterst effectief Ajax heeft de vrouwen van FC Twente het eerste puntverlies van het seizoen bezorgd. Het gat tussen de twee teams bedraagt nu nog maar zes punten.

0 - 3
Ajax
Ajax

Koploper Twente was in de openingsfase, niet geheel verrassend, de sterkere ploeg. Caitlin Dijkstra zorgde met een kopbal voor het eerste echte gevaar. Regina van Eijk ronselde de bal echter net op tijd uit het doel. Niet veel later speelde Renate Jansen zich knap vrij met een bal door de benen van Sherida Spitse, maar haar schot kwam recht in de handen van Van Eijk.

Tegen de verhouding in kwam Ajax in de 25ste minuut op voorsprong. Isa Kardinaal zette Romée Leuchter met een fantastische steekbal alleen voor de keeper en met die mogelijkheid wist de topscorer van de Eredivisie wel raak. Ze zette Ajax op 0-1 en maakte haar veertiende doelpunt van het seizoen. Niet veel later maakte Leuchter bijna haar tweede treffer van de middag, maar keeper Daniëlle de Jong tikte de bal op de lat. Nadine Noordam kon de rebound makkelijk binnenschieten: 0-2.

In de tweede helft bleef het spelbeeld grotendeels onveranderd. Twente voetbalde vooral op de helft van Ajax, maar de Amsterdammers hadden de beste kansen. In de 72ste minuut gooide Jonna van de Velde de wedstrijd in het slot met de 0-3. Zo leed Twente dit seizoen voor het eerst puntenverlies en werd dat dankzij een effectief Ajax meteen een nederlaag. Het gat tussen koploper Twente en naaste achtervolger Ajax bedraagt nu nog maar zes punten.