Ajax bindt na Overmars ook Geelen langer aan zich

Reacties

Na Marc Overmars heeft Ajax een volgend directielid langer vastgelegd. Commercieel directeur Menno Geelen (39) tekende eveneens tot medio 2026 bij.

Ajax bindt na Overmars ook Geelen langer aan zich
© Pro Shots

Geelen vormt samen met directeur voetbalzaken Overmars, algemeen directeur Edwin van der Sar en financieel directeur Susan Lenderink de directie van Ajax. Hij begon in 2010 in Amsterdam als accountmanager en werkte zich via verschillende functies op tot een succesvolle commercieel directeur.

'Wij zien Menno Geelen als architect van de commerciële strategie van Ajax. Wij hebben er veel vertrouwen in dat hij daar de komende jaren verder succesvol invulling aan gaat geven', aldus president-commissaris Leen Meijaard.

'Mocht het nodig zijn, kan Menno tevens als plaatsvervangend algemeen directeur fungeren. Hij heeft de afgelopen jaren enorm veel kennis en ervaring opgedaan. De groei die zijn afdelingen onder hem bewerkstelligd hebben, kwalitatief maar ook als belangrijke inkomstenbronnen voor de club, is indrukwekkend. Deze voorgenomen benoeming is erg goed voor Ajax.'

In de voorbije jaren zorgde Ajax op commercieel vlak onder leiding van Geelen voor een flinke groei en baarde de club ook veel opzien met onderscheidende acties. Ajax en ook Geelen werden al meerdere malen onderscheiden met prestigieuze prijzen op het gebied van sponsoring, commercie en merchandise.

Er was voor Geelen ook belangstelling uit het buitenland, maar de commercieel directeur koos voor een langer verblijf bij Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.