Ajax bewaart goede herinneringen aan scheidsrechter voor Liverpool-thuis

Reacties

De laatste thuiswedstrijd van Ajax in de groepsfase van dit Champions League-seizoen tegen Liverpool wordt geleid door scheidsrechter José María Sánchez Martínez. De Spanjaard is een oude bekende van de Amsterdammers.

Ajax bewaart goede herinneringen aan scheidsrechter voor Liverpool-thuis
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 3
Liverpool
Liverpool

Sánchez Martínez floot Ajax vorig jaar ook al in de groepsfase van de Champions League. De Spanjaard was toen de leidsman bij het memorabele uitduel van de Amsterdammers met Sporting Portugal. Ajax won in september vorig jaar met 1-5 in Estadio José Alvalade. Sébastien Haller scoorde toen vier keer.

Ajax is nog niet definitief uitgeschakeld voor overwintering in de Champions League, maar de kansen voor de ploeg van Alfred Schreuder zijn behoorlijk geslonken na drie opeenvolgende nederlagen tegen Liverpool en Napoli (twee). Op Anfield won Liverpool dankzij doelpunten van Mohamed Salah en Joël Matip (2-1).

Ajax moet woensdag in de Johan Cruijff Arena winnen om nog enigszins uitzicht te kunnen houden op de knock-outfase. Napoli heeft zich in groep A met twaalf punten uit vier wedstrijden inmiddels al verzekerd van de achtste finales. De Italianen spelen woensdag in Napels tegen het nog puntloze Rangers FC van manager Giovanni van Bronckhorst.

UEFA Champions League

Stand Groep A UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
6
5
0
1
20-6
+14
15
2
Liverpool
6
5
0
1
17-6
+11
15
3
Ajax
6
2
0
4
11-16
-5
6
4
Glasgow Rangers
6
0
0
6
2-22
-20
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.