Ajax bevestigt vertrek technisch manager Hamstra

Reacties

Ajax en Gerry Hamstra zijn het eens geworden over de afwikkeling van het contract van de technisch manager. Hamstra nam maandagochtend afscheid van de spelers van het eerste elftal; kort daarna bevestigde Ajax op de officiële website dat Hamstra vertrekt.

Ajax bevestigt vertrek technisch manager Hamstra
© Pro Shots

Hamstra kwam in het voorjaar van 2021 over van SC Heerenveen om directeur voetbalzaken Marc Overmars te ontlasten. Na diens noodgedwongen vertrek wegens grensoverschrijdend gedrag nam de 52-jarige Groninger het stokje over.

Samen met Klaas-Jan Huntelaar was Hamstra afgelopen zomer verantwoordelijk voor het transferbeleid van Ajax. De roerige zomer pakte niet goed uit. De meeste aankopen voldoen niet, wat tot veel kritiek op het aankoopbeleid van de Amsterdammers leidde.

Twee weken geleden werd bekend dat de toekomst van Hamstra niet bij Ajax lag. Inmiddels is zijn vertrek bevestigd. Wie de nieuwe technische man wordt bij Ajax is nog altijd onduidelijk: na het afzeggen van Julian Ward lijkt de Duitser Sven Mislintat nu op pole position te liggen.

'Het is mijn streven om technisch directeur te zijn en hiermee eindverantwoordelijk', legt Hamstra zijn beslissing om weg te gaan uit. 'Die optie is er niet bij Ajax. Dat is voor mij de aanleiding om te besluiten eerder te vertrekken. Ik wil dan ook iedereen bij Ajax bedanken voor de samenwerking en ik hoop dat de club het seizoen succesvol afsluit.'

Edwin van der Sar voegt als algemeen directeur toe: 'Na het vertrek van Marc werd Gerry samen met Klaas-Jan Huntelaar medeverantwoordelijk voor het technisch management. Wij hebben Gerry aangegeven dat we dat anders gaan organiseren. Wij hebben begrip voor zijn keuze en willen hem bedanken voor zijn inzet.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.