Ajax bevestigt transfer Promes en onthult transfersom

Reacties

Quincy Promes verruilt Ajax definitief voor Spartak Moskou. De Amsterdammers maken op de officiële website bekend dat de aanvaller voor 8,5 miljoen euro naar Rusland vertrekt. Dit bedrag kan door variabelen oplopen tot maximaal elf miljoen euro.

Ajax bevestigt transfer Promes en onthult transfersom
© Pro Shots

Het nieuws over de transfer van Promes kwam woensdagmiddag al naar buiten, maar op zijn persconferentie wilde Erik ten Hag nog niet op de zaken vooruitlopen. De coach zei wel alvast dat hij Promes de transfer gunde. Inmiddels zijn alle puntjes op de i gezet en is de transfer een feit.

Ajax accepteert een verlies op Promes, die in de zomer van 2019 voor minstens 15,7 en maximaal 17,2 miljoen euro werd overgenomen van Sevilla. In anderhalf jaar tijd kwam de Oranje-international tot 53 wedstrijden voor Ajax. Daarin wist hij 22 keer te scoren.

Met de bevestigde terugkeer naar Spartak, waar Promes tussen 2014 en 2018 al speelde, is een lange transfersoap eindelijk afgerond. Spartak zat al geruime tijd achter Promes aan, maar aan het begin van de maand stond de transfer opeens op losse schroeven. De Russen zouden nieuwe garanties hebben gesteld, waarschijnlijk om een deal af te dwingen die meer juridische zekerheid biedt. Promes werd in december opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij en geldt nog altijd als verdachte in de zaak.

Ajax speelde met de komst van Oussama Idrissi al in op een vertrek van Promes. Zijn transfer kon nu nog afgerond worden, omdat in Rusland de transfermarkt pas donderdag sluit. Promes gaat volgens Russische berichtgeving voor 3,5 jaar tekenen in Moskou, waar hij ploeggenoot wordt van Jorrit Hendrix.

Opluchting in Amsterdam: 'Promes en Ajax wilden beiden van elkaar af'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.