Ajax bereikt akkoord met Arsenal over transfer Timber

Reacties

Ajax en Arsenal zijn er helemaal uit over Jurriën Timber. De 22-jarige verdediger gaat voor veertig miljoen euro naar Londen verhuizen. De transfersom kan door een aantal (realistische) bonussen oplopen naar 45 miljoen.

Ajax bereikt akkoord met Arsenal over transfer Timber
© Pro Shots

Timber stond vorig seizoen al in de belangstelling van Manchester United, maar koos toen nog voor een langer verblijf in Amsterdam. Een jaar later heeft de geboren Utrechter alsnog zijn toptransfer te pakken. Arsenal bereikte al snel een persoonlijk akkoord met Timber en inmiddels ligt er ook een volledige deal met Ajax.

Zo komt er na negen jaar een einde aan het verblijf van Timber bij Ajax, dat hem in 2014 wegplukte bij Feyenoord. In zijn debuutseizoen stond de verdediger al zestien keer in de basis, gevolgd door een Eredivisie-seizoen met 29 basisplekken en afgelopen seizoen stond hij zelfs alle duels in de basis. Ook in de selectie van Oranje is Timber een vast gezicht.

Bij Arsenal, de runner-up van het afgelopen Premier League-seizoen, komt Timber in aanmerking voor de positie rechts centraal achterin en de rechtsbackpositie. Hij moet de concurrentiestrijd aangaan met spelers als William Saliba, Ben White, Rob Holding en Takehiro Tomiyasu. Met Arsenal gaat hij volgend seizoen tevens de Champions League in.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Timber
Meer over Timber
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.