AGOVV staat periodetitel af aan Volendam door remise

AGOVV heeft maandagavond nagelaten de tweede periodetitel te veroveren. De ploeg uit Apeldoorn speelde het inhaalduel bij Sparta Rotterdam gelijk, waardoor FC Volendam met de prijs aan de haal ging.

AGOVV staat periodetitel af aan Volendam door remise

Sparta Rotterdam - AGOVV Apeldoorn 3-3Een zege volstond voor de bezoekers om de tweede periodetitel te pakken. De ploeg van trainer Hans de Koning slaagde niet in die opdracht.

Het eerste halfuur was spectaculair in Rotterdam. Lerin Duarte zorgde na veertien minuten voor een goede start namens Sparta. De rechtsbuiten dribbelde naar binnen en besloot met een naar het zich liet aanzien houdbaar schot: 1-0.

Twaalf minuten later gaf Michiel Hemmen de gasten weer hoop. De manier waarop hij doel trof was komisch. De aanvaller liet een enorme kopkans op kolderieke wijze liggen, maar had geluk dat de bal via de kluts opnieuw voor zijn voeten viel. De afronding was vervolgens gemakkelijk.

Johan Voskamp (Sparta) en Stanley Taylor (AGOVV) zorgden dat na 33 minuten opnieuw een gelijke stand op het scorebord stond. Voskamp leek het Apeldoornse feestje met de 3-2, hij kopte na zeventig minuten de bal in een leeg doel, te bederven.

Levi Schwiebbe liet echter zien dat AGOVV over veerkracht beschikt en zorgde in de slotfase voor de 3-3. Verder kwamen de bezoekers niet meer, waardoor de formatie van De Koning naast de tweede periodetitel greep.

BV Veendam - FC Volendam 0-0 Het doelpuntloze gelijkspel was voor Veendam niet het belangrijkste. De ploeg keek met meer dan een schuin oog naar het duel tussen Sparta en AGOVV.

Na afloop kwam het verlossende woord: AGOVV liet na te winnen en Volendam pakte zodoende de tweede periode. Dat Volendam twee punten liet liggen in de strijd om de titel was daarom van ondergeschikt belang.

Overige uitslagen FC Eindhoven - RBC Roosendaal 1-0Fortuna Sittard - Almere City FC 1-0Go Ahead Eagles - Telstar 1-2Cambuur Leeuwarden - Helmond Sport 1-2 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's