Afwezigheid PSG-baas op UEFA-diner doet stof opwaaien in Spanje

Reacties

In Spaanse media wordt het vuurtje richting de Champions League-kraker tussen Paris Saint-Germain en Barcelona van woensdagavond zoals gewoonlijk flink opgestookt. De afwezigheid van PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi op het traditionele UEFA-diner werd daarvoor ook aangegrepen, maar volgens Franse media had hij daar een goede reden voor.

Afwezigheid PSG-baas op UEFA-diner doet stof opwaaien in Spanje
© Pro Shots
PSG
PSG
2 - 3
Barcelona
Barcelona

PSG en Barcelona leven volgens Spaanse bronnen op gespannen voet, omdat de kampioen van Frankrijk vorig jaar bijvoorbeeld nog Ousmane Dembélé wegkaapte uit Camp Nou door zijn gelimiteerde afkoopsom neer te tellen. Ook lokten de Parijzenaars in het verleden sterren als Lionel Messi en Neymar al weg uit Camp Nou. En dan is er nog de kwestie rond de Europese Super League. Barcelona-voorzitter Joan Laporta is daar een voorstander van, in tegenstelling tot Al-Khelaïfi.

Dat Al-Khelaïfi dinsdag niet aanwezig was bij het diner met de directies van beide clubs, wordt in Spanje dan ook direct gezien als een signaal richting Laporta. Zijn verrassende absentie heeft volgens RMC Sport echter een goede reden. De Qatarees, die enkele uren eerder nog wel de laatste training van PSG bijwoonde, liet verstek gaan bij het etentje in restaurant Onor nabij de Arc de Triomphe wegens het islamitische feest Eid-al-Fitr, ter ere van het einde van de ramadan.

Remontada
Zo hebben de Franse en Spaanse media weer genoeg om over te schrijven richting de Europese kraker tussen PSG en Barcelona. Die roept natuurlijk herinneringen op aan de Europese remontada van de Catalanen, die in 2017 een 4-0 nederlaag in Parijs goedmaakten door in Camp Nou met 6-1 te winnen. Drie jaar geleden zat een nieuwe comeback van Barça er niet in. Toen ging PSG door naar de kwartfinale, door na een 4-1 overwinning in Spanje thuis met 1-1 gelijk te spelen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.