Aftellen tot de CL-loting: potindeling staat bijna vast, met Ajax in Pot 3

Reacties

De crème de la crème van het Europese voetbal leeft toe naar de loting van de Champions League, donderdag vanaf 18.00 uur Nederlandse tijd in Istanbul. De potindeling staat al zo goed als vast; woensdagavond worden de laatste drie play-offduels gespeeld.

Aftellen tot de CL-loting: potindeling staat bijna vast, met Ajax in Pot 3
© Pro Shots

Na de wedstrijden Brøndby IF - Red Bull Salzburg, Dinamo Zagreb - FC Sheriff Tiraspol en Shakhtar Donetsk - AS Monaco zal de exacte indeling bekend zijn. De contouren van de potindeling tekenden zich eind mei al af en na de wedstrijden van dinsdagavond kan het schema verder worden ingekleurd.

De laatste duels in de play-offs:


Wo 25 aug. 2021

Zo loot Benfica na het elimineren van PSV mee in Pot 3 en maken Malmö FF en Young Boys deel uit van de laagste categorie. De winnaar van Dinamo Zagreb - FC Sheriff Tiraspol belandt sowieso in Pot 4. Ook voor Brøndby IF en AS Monaco is dit het perspectief bij kwalificatie, waar Red Bull Salzburg en Shakhtar Donetsk juist een Pot 3-status krijgen bij het veiligstellen van een deelname.

Ajax zit zoals bekend in Pot 3 en ontloopt dus sowieso de bedwinger van PSV. In Pot 1 zitten de Europese bekerhouders Chelsea en Villarreal en de kampioenen uit de zes sterkste competities, op basis van de UEFA-coëfficiëntenlijst. Omdat Lille en Sporting Portugal doorgaans niet tot de Europese elite worden gerekend, is Pot 2 mogelijk zwaarder bezet, met onder meer het sterrenensemble Paris Saint-Germain, Liverpool, Barcelona en Real Madrid.

Zoals elk seizoen worden de 32 deelnemers onderverdeeld in acht groepen van vier clubs, waarvan de toptwee doordringt tot de laatste zestien. De nummers drie moeten met de nummers twee van de Europa League-poules strijden om een ticket voor de laatste zestien in het een na belangrijkste Europese clubtoernooi.

De wedstrijden in de groepsfase worden gespeeld op 14/15 september, 28/29 september, 19/20 oktober, 2/3 november, 23/24 november en 7/8 december. De finale is op zaterdag 28 mei in Sint-Petersburg.

De voorlopige potindeling:

Pot 1 Pot 2 Pot 3 Pot 4
Chelsea Real Madrid FC Porto Besiktas*
Villarreal Barcelona Ajax Dinamo Kiev*
Atlético Madrid Juventus RB Leipzig Club Brugge
Manchester City Manchester United Atalanta Bergamo AC Milan
Bayern München Paris Saint-Germain Zenit Sint-Petersburg VfL Wolfsburg
Internazionale Liverpool Benfica Malmö FF
Lille Sevilla Young Boys
Sporting Portugal Borussia Dortmund Dinamo Zagreb/FC Sheriff

*Kunnen nog doorschuiven

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.