'Afscheid van geflopte recordaankoop Arsenal is nu echt aanstaande'

Reacties

Arsenal lijkt eindelijk te gaan worden verlost van Nicolas Pépé. De voormalige recordaankoop heeft volgens verschillende bronnen een persoonlijk akkoord bereikt met Trabzonspor. Nu moet de Ivoriaanse vleugelspits met de Londenaren alleen nog overeenstemming bereiken over de ontbinding van zijn contract, dan staat het privévliegtuig richting Turkije klaar.

'Afscheid van geflopte recordaankoop Arsenal is nu echt aanstaande'
© Pro Shots

In augustus meldde Sky Sports al dat Arsenal serieus overwoog de nog een jaar doorlopende verbintenis van Pépé te beëindigen. Nu lijkt dat scenario dan echt werkelijkheid te gaan worden om de overstap van de in Noord-Londen geflopte linkspoot naar Turkije mogelijk te maken. Het zou een typerend einde betekenen aan de mislukte samenwerking tussen beide partijen.

Arsenal telde in 2019 nog het toenmalige recordbedrag van tachtig miljoen euro neer voor Pépé, nadat hij een indrukwekkend seizoen bij Lille achter de rug had. Met 23 goals in 41 officiële duels leek de in Frankrijk geboren international van Ivoorkust voorbestemd om te schitteren in de Premier League, maar het liep uiteindelijk allemaal anders.

In zijn eerste twee seizoenen bij Arsenal haalde Pépé met respectievelijk acht en zestien goals nog wel een acceptabel niveau, maar daarna raakte hij zijn basisplaats kwijt onder Mikel Arteta. Na de doorbraak van Bukayo Saka was er afgelopen seizoen al geen plek meer voor hem en vertrok hij op huurbasis naar OGC Nice. Nu is zijn afscheid echt aanstaande.

Bekijk hier al onze video's
Meer N. Pépé
Meer over N. Pépé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.