Afgeketste transfer nog steeds 'moeilijk onderwerp' voor Bale

Reacties

Volgens Toni Kroos is de situatie van Gareth Bale bij Real Madrid niet zo extreem als in Spaanse media wordt gesteld. Wel heeft de Duitse middenvelder het idee dat de Welshman ervan baalt dat de club vorig jaar een transfer naar China tegenhield.

Afgeketste transfer nog steeds 'moeilijk onderwerp' voor Bale
© Pro Shots

Bale kon in de zomer van 2019 een lucratief contract tekenen bij Jiangsu Suning, maar Real ging uiteindelijk toch niet akkoord met de voorwaarden van de transfer. 'Volgens mij wilde hij vorig jaar zomer in principe weg en waren er vanuit de club eerst signalen dat het goed was en daarna weer niet. Ik weet niet of hem dat nog steeds dwars zit, het is een moeilijk onderwerp', vertelt Kroos in Duitse media.

Het is volgens Kroos echter niet zo dat Bale zichzelf volledig buitensluit, zoals in Spaanse kranten wordt geschreven. 'Het wordt allemaal een beetje opgeblazen', zegt de dertigjarige middenvelder over zijn een jaar oudere ploeggenoot. 'Het is allemaal niet zo extreem als het wordt voorgesteld. In de selectie is alles oké. Ik ken hem nu ook zes jaar en we hebben samen behoorlijk wat grote prijzen gewonnen.'

Gevangen door geld: wie durft grootverdiener Bale te verlossen?

Volgens Kroos is Bale zelf 'redelijk ontspannen' onder zijn situatie, al zint het hem natuurlijk niet dat trainer Zinedine Zidane nauwelijks een beroep op hem doet. 'Dat de situatie voor alle partijen niet bevredigend is, moeten we niet omheen draaien. Hij is zeker niet gehaald om zo weinig te spelen, zoals hij nu doet', stelt Kroos over de Man van Honderd Miljoen, die na de break slechts twee keer mocht invallen.

Toch lijkt Bale niet van plan te vertrekken bij Real voordat hij zijn tot 2022 lopende contract heeft uitgediend. Met een geschat jaarsalaris van achttien miljoen euro zijn er maar weinig clubs die zich zijn komst kunnen veroorloven. Zijn zaakwaarnemer Jonathan Barnett heeft al meerdere malen laten weten dat een topspeler als Bale zich niet laat verhuren. 'Hij woont met plezier in Madrid en gaat nergens naartoe.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer T. Kroos
Meer over T. Kroos
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.