Afellay wijst op het grote verschil tussen PSV en Feyenoord

Feyenoord slaagde er zondag niet in om in eigen huis van NEC te winnen (2-2) en heeft nu liefst twaalf punten minder dan lijstaanvoerder PSV. Volgens Ibrahim Afellay is het wel duidelijk waar het grote verschil tussen de koploper en de kampioen zit: op de zijkanten.

Feyenoord
Feyenoord
2 - 2
N.E.C.
N.E.C.

Lange tijd leek Feyenoord een zorgeloze zege te gaan boeken op NEC. De ploeg van Arne Slot was heer en meester en nam een 2-0 voorsprong. Vlak voor rust kwam NEC uit het niets echter terug in de wedstrijd, waarna Magnus Mattsson in de tweede helft voor de verrassende gelijkmaker zorgde. Feyenoord slaagde er hierna niet in om zijn voorsprong te herstellen.

Afellay keek daar niet zo van op. 'In de tweede helft hebben ze helemaal niks afgedwongen', zei de voormalig international aan tafel bij Studio Voetbal. 'Als je ziet dat je er met het veldspel, dat normaal prima in orde is bij Feyenoord, niet doorheen komt: dan blijft er wel heel weinig over.'

'We zijn nu zeventien wedstrijden verder en er komt gewoon niks van de flanken vandaan', vervolgde Afellay. 'En dat is het grote verschil met PSV. Die hebben individueel zó veel klasse. Spelen ze een slechte wedstrijd, dan kan een Dest, een Noa Lang, een Lozano, een Saibari die beslissen. Dat soort spelers heeft Feyenoord niet. En daarin zit het grote verschil.'

Afellay zet daarbij vraagtekens bij het selectiebeleid van de kampioen. 'Ik snap ook wel dat Feyenoord niet in staat is om superveel geld te betalen voor nieuwe spelers, maar ze hebben nu zó veel buitenspelers… dan kan je beter in de breedte wat minder zijn en twee tot drie toppers hebben. Vorig jaar was dit al een probleem en dat is het nu nog steeds.'

Arne Slot liet na de remise met NEC weten dat hij al niet meer naar PSV kijkt: hij is meer bezig met FC Twente, dat nog maar twee punten minder heeft dan Feyenoord.