Advocaat ziet lijst met afwezigen alleen maar verder groeien bij Feyenoord

Reacties

Het lijstje met afwezigen is tijdens de interlandperiode flink gegroeid bij Feyenoord, maar Dick Advocaat wil er niet over klagen. De ervaren trainer vindt dat de Rotterdammers nog steeds een prima selectie hebben, ook nu er een paar loodzware weken aankomen.

Advocaat ziet lijst met afwezigen alleen maar verder groeien bij Feyenoord
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
1 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Advocaat had zijn lijstje met afwezigen al klaarliggen toen hij vrijdag aanschoof voor zijn perspraatje richting het competitieduel met Fortuna Sittard. 'Er blijven er weinig over', liet de 73-jarige Hagenaar zich al ontvallen, voordat de eerste vraag werd gesteld. Daarna somde de trainer desgevraagd het lijstje met afwezigen op. Eerder deze week werd al duidelijk dat Justin Bijlow en Ridgeciano Haps voorlopig aan de kant staan, Advocaat voegde daar Uros Spajic en Tyrell Malacia nog aan toe.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spajic kan tegen Fortuna niet meedoen omdat het risico te groot is. De Servische verdediger werd vrijdagochtend getest op corona na zijn terugkeer van de nationale ploeg en blijft uit voorzorg aan de kant, totdat een nieuwe test groen licht geeft. Over de afwezigheid van Haps kon Advocaat wegens de privacywet weinig zeggen, zoals het ook onduidelijk is wanneer de linksback weer terugkeert. Omdat ook Malacia ontbreekt, moet Advocaat improviseren op de linksbackpositie.

Al met al is de lijst met afwezigen enorm, erkende Advocaat. Maar reden voor een slecht humeur was het niet. 'Je moet het doen met de spelers die er wel zijn. We hebben nog steeds een goed elftal, die zitten niet voor niets bij de selectie, die jongens moeten het nu maar waarmaken', bleef de Feyenoord-trainer monter. 'We hebben nog steeds een elftal dat resultaten kan neerzetten, we moeten nu niet negatief gaan doen. Ik heb het elftal zien trainen en het zag er heel aardig uit.'

Advocaat denkt niet dat het speelschema de oorzaak is van alle afwezigen. 'We hebben begin dit seizoen spelers gehaald van wie we wisten dat ze blessuregevoelig zijn, anders hadden we ze ook niet kunnen halen.' Aan de medische staf ligt het ook niet. 'Want die is gewoon geweldig bij Feyenoord. Als je spelers binnenhaalt, van wie je weet dat ze kwetsbaar zijn, moet je daar rekening mee houden.' Dat geldt bijvoorbeeld voor Leroy Fer, die al een maand ontbreekt en mogelijk drie maanden aan de kant staat.

Jørgensen
Advocaat had ook nog een beetje goed nieuws, want Nicolai Jørgensen is weer fit en gaat spelen. De Deense spits is een van de spelers die de komende weken dan maar zijn kans moet grijpen in wat een zware periode belooft te worden. 'Maar dat willen we toch?', zei Advocaat. 'Het lijkt me heerlijk, acht à negen wedstijden in anderhalve maand. Ik speel liever wedstrijden dan dat ik moet trainen. Dan moet je ook niet gaan doen alsof het zwaar is, die wedstrijden moet je dan ook beleven.'

'Advocaat gaat bij Arnesen in de winter weer aankloppen voor een spits'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.