Advocaat zet streep door komst Maher: 'Graag of niet'

Reacties

Dick Advocaat maakte zaterdagmiddag zijn officieuze debuut als trainer van Sparta Rotterdam (1-0). De Kleine Generaal ging met 1-0 onderuit bij Jupiler League-club Telstar, maar Advocaat verbindt niet te veel conclusies aan die uitslag.

Advocaat zet streep door komst Maher: 'Graag of niet'

'Het resultaat was vandaag even niet belangrijk', legde de ervaren trainer uit aan FOX Sports. Advocaat husselde zijn elftal flink door elkaar, om zoveel mogelijk spelers aan het werk te zien. De conclusie was dezelfde als van tevoren: er moeten spelers bij. Dat schiet nog niet heel erg op; tot nu toe kwam alleen Dabney dos Santos op huurbasis over van AZ.

'We zijn al een tijdje bezig, maar ik heb het idee dat spelers afwachten tot er misschien nog iets anders komt. Maar als het op een gegeven moment te lang duurt, dan hoef ik ze niet meer en gaan we verder zoeken. Zo is het gevoel bij mij nu. Het is graag of niet, met alle respect', legde Advocaat uit.

'Sparta is een mooie club en we praten niet over Messi's. We praten over spelers die bij hun club niet aan spelen toekomen. Die krijgen bij ons de kans om zeventien à achttien wedstrijden te spelen. Het lijkt me toch dat alles aanwezig is om dat graag te doen? Ik heb van tevoren tegen de spelersgroep gezegd dat er drie of vier spelers bij zouden komen. En zij moeten maar bepalen of ze erin komen of niet. Dat is heel simpel.'

Michiel Kramer is een naam die nadrukkelijk rondzingt op Spangen. De Feyenoord-spits wakkerde die geruchten extra aan door het duel met Telstar als toeschouwer te bezoeken. 'Hij bepaalt of hij naar Sparta komt. Maar we hebben ook nog iets achter de hand, dus we zullen zien. Uiteraard, we blijven niet wachten.'

De komst van PSV-middenvelder Adam Maher is wel uitgesloten. 'Wat mij betreft is er een streep door Maher. Ik heb hem ook een aantal keer gesproken, als ik dan hoor dat hij met PSV mee op trainingskamp is, dan hoeft het van mij niet meer', aldus Advocaat.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.