Advocaat: 'Twente gevoel geven dat er niets te halen valt'

Trainer Dick Advocaat van AZ wil dat zijn ploeg zich zaterdagavond thuis tegen FC Twente herstelt van de verrassende nederlaag op bezoek bij NEC (3-2) van vorig weekend. 'We hebben wat goed te maken', zegt hij op de clubsite.

Advocaat: 'Twente gevoel geven dat er niets te halen valt'

AZ staat met 24 punten uit  vijftien wedstrijden zesde. Bij een zege kunnen de Alkmaarders Twente, dat derde staat met 27 punten, evenaren. Advocaat verwacht een lastige avond. 'Twente is een goede ploeg', aldus de coach op de clubsite. 'FC Twente heeft de laatste twee duels gewonnen, dus ze zitten in een soort flow.'

In eigen huis is AZ dit seizoen in de competitie nog zonder nederlaag. Om dat zo te houden zal de club tegen FC Twente uit een ander vaatje moeten tappen dan tegen NEC. 'Deze week hebben we erop gehamerd dat we de tegenstander in de eerste tien minuten het gevoel moeten geven dat er tegen ons niets te halen valt. We moeten compacter en scherper openen; meer duels winnen. Het gaat erom de tegenstander op de juiste momenten af te jagen. Dat moet gewoon gebeuren, of het nou uit bij NEC of thuis tegen FC Twente is', vervolgt Advocaat.

Kampioenschap
Volgens aanvaller Johann Berg Gudmundsson is AZ-Twente een duel tussen twee titelkandidaten. 'Er zijn veel clubs die gaan meedoen voor de titel, waaronder AZ en FC Twente. Als spelersgroep hebben we afgesproken om voor het kampioenschap te gaan. Dat is geen doelstelling, maar een ambitie', zegt de IJslandse frontman.

Volgens Gudmundsson hoeft AZ geen ontzag te hebben voor de topclubs. 'We hebben Ajax en PSV verslagen, terwijl we op bezoek bij Feyenoord en thuis tegen Vitesse gelijkspeelden. Het enige dat wij moeten doen, is ook de lager geklasseerde ploegen verslaan. Daar laten we te veel onnodige punten liggen. Een ploeg die voor de titel wil strijden, moet tegen NAC Breda, FC Utrecht en NEC punten pakken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen